L’incendi de Llutxent segueix estabilitzat i es redueixen els mitjans d’extinció

Llutxent-3L’ajuntament de Llutxent ha acordat sol·licitar al Consell de Ministres que declare com a “zona afectada greument per una emergència de protecció civil” l’àrea arrasada per l’incendi

L’incendi de Llutxent continua estabilitzat, i després d’una nit “tranquil·la”, en la qual els operatius terrestres s’han dedicat a repassar les àrees, en les quals podrien produir-se rebrots de foc i les pròximes a les urbanitzacions, han començat a reduir-se els mitjans desplegats en la zona.

Així ho ha manifestat a Efe el director general d’Emergències, José María Ángel, qui ha informat que hui dos mitjans aeris, un helicòpter i un avió carregat d’aigua i retardant, sobrevolaran la zona en tasques de vigilància, mentre 12 mitjans aeris de la Generalitat Valenciana retornaran a les seues bases encara que estaran de guàrdia per a possibles actuacions d’emergència.

Per un altra banda, l’ajuntament de Llutxent ha acordat, per unanimitat dels grups municipals, sol·licitar al Consell de Ministres que declare com a “zona afectada greument per una emergència de protecció civil” l’àrea arrasada per l’incendi iniciat dilluns passat en este terme municipal.

L’acord va ser adoptat en un ple extraordinari urgent i extraordinari convocat en la nit d’ahir, i el consistori demana així mateix “ajuda i auxili a totes les administracions públiques per a poder pal·liar i reparar” la situació en la qual ha quedat la zona afectada, unes 1.210 del total de 3.270 hectàrees que ha arrasat l’incendi, que es troba ja estabilitzat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.