L’Institut Valencià de Cultura celebra al Palau de les Arts la 38a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana

L’Institut Valencià de Cultura celebra, aquest cap de setmana, la 38a edició del Certamen de Bandes de Música, que tindrà lloc els dies 22 i 23 d’octubre i que, per quart any consecutiu, se celebra a l’Auditori del Palau de les Arts.
En la primera jornada del certamen, el dissabte 22 d’octubre, actuaran les bandes guanyadores dels certàmens provincials de les seccions quarta i tercera, en sessió vespertina a partir de les 15.30 hores.

En la segona jornada del certamen actuaran, en sessió matinal a partir de les 10.00 h hores, les bandes de la secció segona i en sessió vespertina, a partir de les 16.00 hores, les bandes de la primera secció.

Cada banda interpretarà en el certamen una obra obligada i una altra de lliure. Totes les obres obligades són estrena absoluta, excepte la de la secció segona ‘Jaque a la Reina’, de Juan Gonzalo Gómez de Val, que va ser estrenada per la Banda Municipal de València, ja que va ser l’obra d’encàrrec de COSICOVA que subvenciona l’Institut Valencià de Cultura.

Per primera vegada, una de les peces obligades, la de la primera secció, ‘Flor de mayo’ és obra d’una dona, Amparo Edo Biol, que també forma part de jurat.
El jurat qualificador del qual formen part per primera vegada dues dones està compost per la esmentada Amparo Edo Biol, Dúnia Pérez, Manel Barea, Rafael Sanz i Vicente Pelechano.

En la primera jornada, a partir de les 15.30 hores, actuaran les bandes guanyadores dels certàmens provincials de la secció quarta que han sigut enguany l’Agrupació Musical El delirio de Gorga, l’Associació Musical Sant Jordi de Sant Jordi del Maestrat i la Lira Musical de Salem, sent l’obra obligada i estrena absoluta ‘Druids’, de Javier Pinto Bañuls.

A continuació actuaran les bandes guanyadores de la secció tercera, que són la Unió Musical Santa Cecília de Xilxes, l’Agrupació Musical de Beneixida i la Unión Musical de Redován, l’obra obligada que s’interpreta en aquest certamen amb caràcter d’estrena absoluta és ‘La batalla de La Rochelle’, de Jordi Peiró Marco.
Al finalitzar les actuacions de la tercera secció tindrà lloc el lliurament de premis de les seccions quarta i tercera.

El diumenge 23 d’octubre, el certamen començarà a les 10.00 hores del matí amb l’actuació de les bandes de la secció segona Associació Musical la Filharmònica Alcudiana de l’Alcúdia, Unió Musical de Vilafranca i Unión Musical de Bigastro. L’obra oligada serà ‘Jaque a la Reina’ de Juan Gonzalo Gómez de Val.

Després de les actuacions es farà el lliurament dels premis de la secció segona.

A la vesprada, a partir de les 16.00 hores i per a finalitzar el certamen, serà el torn de les bandes de la secció primera que són enguany la Unió Musical de Carlet, la Sociedad Musical de Segorbe i la Sociedad Musical La Amistad de Villafranqueza, sent l’obra obligada estrena absoluta i per primera vegada d’autoria femenina ‘Flor de mayo’, d’Amparo Edo Biol.

Aquesta 38a edició del certamen finalitzarà amb el lliurament dels premis de la primera secció.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.