El Consell acorda la creació d’una càtedra de Canvi Climàtic amb la Universitat Politècnica de València

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i la Universitat Politècnica de València, per a la creació de la càtedra del Canvi Climàtic, que té una dotació econòmica de 30.000 euros.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la política d’acció contra el canvi climàtic que el Consell desplega a través de l’Estratègia Valenciana davant del canvi climàtic, que és l’instrument fonamental per a avançar cap a un model valencià de desenvolupament social i econòmic sostenible.

La col·laboració de la Universitat Politècnica de València fomentarà la sensibilització, la formació i la capacitació de les persones, dotant-les dels coneixements, les destreses, les aptituds i les actituds necessàries per a aconseguir els objectius.

L’EVCC estableix uns objectius estratègics centrats en la limitació de les emissions dels gasos d’efecte d’hivernacle, l’augment de la capacitat dels engolidors de carboni, la potenciació de la I+D+i en canvi climàtic i energia neta, i la minimització dels riscos del canvi climàtic sobre els recursos naturals, la salut de les persones i el benestar social en general.

Per a avançar cap a la consecució d’aquests objectius, l’EVCC estableix un ampli conjunt de mesures i accions concretes dividides en cinc àrees d’actuació: administracions públiques, sectors difusos (mobilitat i transport, urbanisme i habitatge, turisme, sector agrari, residus, transformació de l’energia i diversificació de combustibles, indústria, gasos fluorats), engolidors, sensibilització, capacitació i actuació, Investigació, desenvolupament i innovació tecnològica (I+D+i).

El desplegament de les mesures establides en les àrees d’actuació de sensibilització, capacitació i actuació i I+D+i pretenen incrementar el coneixement, la conscienciació i la sensibilització per a l’acció en mitigació i adaptació al canvi climàtic, fomentar la investigació, el desenvolupament i la innovació en matèria de canvi climàtic, i estudiar els previsibles impactes del canvi climàtic al nostre territori a fi de planificar l’adaptació futura amb la suficient base científica i tècnica.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.