L’IVC presenta la 6a edició de Trovam!-Pro Weekend, Fira Valenciana de la Música

18.07.02_TROVAMEl Menador Espai Cultural de Castelló ha acollit aquest matí la presentació de la sisena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam!-Pro Weekend.

L’acte ha comptat amb la presència de la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz; el vicepresident de la Diputació de Castelló,Vicent Sales, i el director de la Fira, .Joan Gregori Maria.

La Fira se celebrarà a Castelló entre el dijous 8 i el diumenge 11 de novembre. Al llarg d’aquestes quatre jornades, els assistents podran conéixer de primera mà les propostes musicals de desenes d’artistes valencians i estatals. A més, representants de les institucions públiques, professionals de la branca i membres del tercer sector analitzaran l’estat de salut de la indústria musical.

La Fira Valenciana de la Música Trovam!-Pro Weekend està organitzada per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló i la Valencian Music Association (VAM!).
La iniciativa té el suport de l’Agència Valenciana de Turisme, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També hi participen altres organismes com ara l’Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe (En Viu!).

D’aquesta manera, Trovam!-Pro Weekend, que va nàixer en 2013, es consolida com una cita ineludible per a totes aquelles persones interessades per la música i com el punt de trobada de referència per als professionals del sector. Des de fa tres anys, la fira forma part del projecte estratègic ‘Fes Cultura’ de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport-Generalitat Valenciana, està coorganitzada per l’Institut Valencià de Cultura i s’ha consolidat com la fira de referència del sector a la Comunitat Valenciana.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha explicat que “des de l’IVC continuem apostant per la professionalització de la música valenciana, i un gran pas n’és la consolidació de Trovam!. Seguim donant suport a aquesta fira perquè és una manera idònia de posar en contacte tots els professionals del sector i de donar difusió al treball dels nostres músics”.

«Una de les principals novetats d’aquesta edició és la presentació del ‘Catàleg de la Música Valenciana’, dividit en quatre volums, disponible en paper i en línia, que recollirà totes les propostes dels músics valencians per a aquesta temporada i recordem que estan obertes les inscripcions per a formar-ne part”, ha indicat.

La programació artística

L’acte celebrat a Castelló ha servit per a donar a conéixer els noms dels primers intèrprets que formen part del cartell de la Fira. Entre la vintena de solistes i bandes confirmades destaquen l’elevada presència d’artistes autòctons i la presència femenina en el cartell. Així mateix, l’organització ha tingut en compte la presentació de novetats discogràfiques a l’hora de confeccionar la programació.

D’aquesta manera, el Trovam!-Pro Weekend serà un dels escenaris per on passarà la gira del nou disc de La Habitación Roja. Igualment, el públic podrà viure l’estrena de les noves cançons del quart disc de Mafalda, en procés de gravació, i de VaDeBo.

D’altra banda, Jonatan Penalba mostrarà la seua aproximació particular a la música tradicional valenciana amb un repertori en què trobem cants de batre, jotes i fandangos, així com adaptacions d’Al Tall i Obrint Pas. Altres renovadors del gènere, Els Jóvens, també passaran per l’escenari del Trovam!-Pro Weekend per a delectar-nos amb ritmes del folklore amb temàtiques actuals.

La sisena edició del Trovam!-Pro Weekend també acollirà les actuacions de Cuello i Ruth Baker Band. Borriana Big Band, Jim War Brou, Jazzwoman, Joe Pask, Gem, L’Home Brut, Canta Canalla i Morondo completen la primera ronda de confirmacions d’artistes valencians.

La Fira Valenciana de la Música també s’enriquirà amb projectes arribats d’altres punts de l’Estat. Així, cal destacar els noms de Núria Graham, Roba Estesa i The Mani-las, grup de recent creació en què es troba la cantant Maika Makovski. També hi actuarà el duet de música pop i electrònica North State i Marcel Lázara i Júlia Rey.

Programació professional

Pel que fa a la programació professional, la fira continuarà amb la dinàmica encetada en edicions anteriors d’organització de debats i xerrades que exploraran els camins de desenvolupament i vertebració de la indústria musical a curt, mitjà i llarg termini.

Trobades i reunions de tècnics de diferents sectors productius (turisme, oci, hostaleria) tindran lloc durant les jornades, trobades del sector cultural (Mecuv, associació de gestors), presentació de treballs acadèmics i estudis que continuaran oferint dades sobre la importància de la música en el desenvolupament de les ciutats i els territoris.

Es presentaran també guies i directoris musicals que, actualment, estan elaborant-se des de l’Institut Valencià de Cultura.
Així mateix, s’abordaran aspectes legals i normatius que afecten les contractacions artístiques i l’harmonització jurídica. Enguany s’espera una afluència més alta de professionals i la participació de diversos responsables d’organismes, fires i mercats de tot l’Estat espanyol. El detall de la programació professional es donarà a conéixer pròximament.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.