L’IVC publica les obres de les sis autores valencianes seleccionades en la primera Insula Dramataria Josep Lluís Sirera

18.12.12_insula

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat hui la publicació de les obres de les sis autores de la primera promoció del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera 2018, que ha editat el Centre de Documentació de l’Institut Valencià de Cultura. Les obres són ‘Tórtola’, de Begoña Tena; ‘L’orquestra del silenci’, de Maribel Bayona; ‘Los que comen tierra’, de Mafalda Bellido; ‘Cor de xiquet’, de Laura Sanchis; ‘El farol de Mandinga’, de María Cárdenas, i ‘Tiempo de argán y naranjas’, de Antonia Bueno.

Totes elles han coincidit en la complicitat que s’ha creat entre tots durant tot el procés gràcies a la generositat de cada un dels seus companys i en el “plaer que ha suposat poder escriure amb total llibertat des de l’interior de cada una de nosaltres”. Així mateix, han agraït el suport de l’IVC a la dramatúrgia.

L’objectiu d’aquest laboratori, que ha creat el director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, és potenciar la dramatúrgia viva valenciana i estimular l’escriptura teatral que genera unes condicions dignes de treball a través de reunions conjuntes, contacte amb altres professionals escènics, lectures dramatitzades de les obres escrites, així com la publicació i, finalment, la producció i l’exhibició d’algun dels textos.

Aquestes publicacions estaran disponibles en la llibreria Llig de la Generalitat, així com en altres llibreries especialitzades, amb l’objectiu de fer perdurar aquestes obres, així com donar a conèixer al públic i especialment als professionals d’arts escèniques els textos teatrals d’autors valencians.

Ha coordinat aquesta primera promoció Paco Zarzoso, prestigiós dramaturg valencià de trajectòria reconeguda, tant dins com fora del nostre territori.

Ell serà l’encarregat de coordinar la segona promoció del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera, de la qual s’ha fet públic el nom dels components per a l’edició de 2019: Jorge Picó i Alfonso Amador, Javier Sahuquillo, Toni Agustí, Sònia Alejo, Isabel Caballero i Jéssica Martínez.

A aquesta segona convocatòria s’han presentat 41 projectes. Per a fer la selecció final s’ha tingut en compte la valoració de les sis autores de la primera edició, la del coordinador del laboratori, Paco Zarzoso, i un informe extern especialitzat que ha aportat Victoria Szpunberg, autora teatral amb una trajectòria sòlida i actual professora de Dramatúrgia de l’Institut del Teatre de Barcelona.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.