‘Lletres Valencianes’ analitza la valuosa labor de recuperació de tradició popular de les rondalles d’Enric Valor

El número d’abril de la revista ‘Lletres Valencianes’ analitza la valuosa labor de recuperació de la tradició oral rondallística que va realitzar Enric Valor en la seua famosa recopilació de les ‘Les rondalles valencianes’. rev46

Les primeres rondalles recollides per Valor han sigut publicades en huit volums editats per Edicions del Bullent, amb l’adaptació de Jordi Raül Verdú, una proposta lectora apropiada per a primers lectors que bé poden llegir a casa i a l’escola. Les rondalles seleccionades són: ‘L’albarder de Concentaina’, ‘I queixalets també!, ‘El dimoni fumador’, ‘El príncep desmemoriat’, ‘Història d’un mig pollastre’, ‘La crida de la rabosa’, ‘Comencilda, Secundina i Acabilda’, ‘El rei Astoret’, ‘El jugador de Petrer i Nabet’.

La revista electrònica ‘Lletres Valencianes’, que publica la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ofereix un contingut multimèdia sobre crítiques literàries orientada als lectors perquè puguen triar adequadament les seues lectures.
En aquest número també es dedica un ampli reportatge a l’única llibreria que queda oberta a Ontinyent, ‘La Librería’, que va obrir les seues portes en 1993 i s’ha convertit en un establiment emblemàtic, referència per als ciutadans d’aquest municipi amants de la lectura.

Quant a les crítiques literàries, es fa referència a ‘Entre dones’, una obra de relats de deu escriptores valencianes; ‘Els millors relats de Rodald Dahl’; ‘Els temps interromputs’, l’últim poemari de l’escriptor Ramon Ramon; ‘Fred, l’amic imaginari’, d’Eoin Colfer i Oliver Jeffers; ‘Cultura, Libertad y Derecho en Conflicto’, d’Isabel Aldanondo i Gloria Moreno, que aborda la llibertat religiosa i d’expressió a través de les pel·lícules de cine i ‘Gabinet de Curiosistats’, d’Anna Moner, entre altres llibres.

El número 50 de ‘Lletres Valencianes’ ja pot ser consultat en la pàgina web de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Descargar (PDF, 3.43MB)

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.