Lo Rat Penat celebra los Jocs Florals e Irina Manglano se convierte en la Regina

L’associació cultural Lo Rat Penat celebrarà dema dimarts 4 de decembre la CXXIX edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia que tingueren lloc per primera vega en 1879. L’acte tindrà lloc en el Teatre Principal de la capital valenciana a partir de les 22 h.

La Regina dels Jocs Florals con sus damas y el presidente de Lo Rat en la ofrenda a Constantí Llombart/vlcciudad
image-32510

La Regina dels Jocs Florals con sus damas y el presidente de Lo Rat en la ofrenda a Constantí Llombart/vlcciudad

Irina Manglano serà la protagonista d’esta nova edició del certamen lliterari en llengua valenciana, en ocupar la Cadira d’Or dels Jocs Florals.

Irina naixqué en Valéncia i és filla de la Tinent d’Alcalde, Regidora de Cultura i Presidenta del Palau de la Música, Mairen Beneyto Jiménez de Laiglesia, i d’Alfonso Manglano de la Lastra, els quals des de ben chicoteta li varen transmetre l’amor per les tradicions, història i cultura valencianes.

La relació en Lo Rat Penat de la seua família be d’antic, ya que Irina serà la 5ª membre de la família Manglano que ha segut Regina dels Jocs Florals a lo llarc de l’història del certamen, havent ocupat la Cadira d’Or en 1885, Casilda Amorós i Manglano, en 1948, Mª Julia Martínez de Vallejo i Manglano, en 1953, Pilar Manglano i Trénor, i en 1954 Ángela Manglano de la Lastra.

El Mantenedor d’esta edició serà el periodiste i ensagiste Luis María Ansón, qui pronunciarà un discurs basat en la Fe, la Pàtria i l’Amor, trilogia bàsica dels Jocs Florals. Luis Mª Ansón, premi Príncipe de Asturias de Comunicación y Humanidades (1991), és president de El Cultural i del diari digital El Imparcial, del que també és el seu fundador, aixina com del periòdic La Razón. P

La pintora Antonia Mia ha realisat el retrat d’Irina Manglano, com a CXXIX Regina dels Jocs Florals que passarà a formar part de la Pinacoteca de la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes i que serà presentat en el Teatre Principal la mateixa nit dels Jocs Flrorals.

La Banda Municipal intervé en la primera part

La Regina realizó una ofrenda a la Virgen de los Desamparados y subió al camarín/vlcciudad
image-32511

La Regina realizó una ofrenda a la Virgen de los Desamparados y subió al camarín/vlcciudad

En la primera part de l’acte la Banda Municipal de Valéncia, baix la direcció de Fernando Bonete Piqueras oferirà un concert extraordinari en temes de Bernardo Adam, Ruperto Chapí, Soutullo, Vicent Lleó i Josep Serrano, i posteriorment posarà música a la cerimònia dels Jocs Florals, participant el tenor Ignacio Giner i la soprano Mª José Martos.

En la segona part se entregan els premis dels Jocs Florals

En la segona part de l’acte i com és tradicional, es farà públic el nom del poeta guanyador de la Flor Natural aixina com els dels premiats en la Viola d’Or i l’Englantina d’Or, pilars bàsics de la poesia jocfloralesca de la Fe, Pàtria i Amor.  Igualment es donaran a conéixer els treballs i autors que han conseguit fer-se en els diferents premis tant ordinaris com extraordinaris d’esta convocatòria, com el premi d’investigació patrocinat per l’Ajuntament de Valéncia, el de la Diputació de Valéncia, Teatre, Novela, etc…

El president de Lo Rat Penat, Enric Esteve, obrirà esta edició en el seu parlament de benvinguda a la gala de les lletres valencianes. Seguidament el Secretari General donarà llectura a l’acta del jurat, moment en el qual el President dels Jocs Florals obrirà la plica fent públic el nom del poeta guanyador de la Flor Natural, qui tindrà l’honor d’acompanyar a IRINA MANGLANO BENEYTO a la Cadira d’Or, a on serà proclamada CXXIX Regina dels Jocs Florals junt a les Dames de la seua Cort d’Amor, formada per:

Arancha Calatayud, Rocío Calatayud, Ana Gisbert, Victoria Guardiola, Pía Pérez y Eva Marcellán.

La cerimònia es tancarà en l’interpretació de l’Himne Valencià.

VLCCiudad/Redacción

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

One Response to "Lo Rat Penat celebra los Jocs Florals e Irina Manglano se convierte en la Regina"

  1. Pingback: Bitacoras.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.