Luis Landero reivindica la Literatura com a testimoni de les generacions que van passar pel món

17.02.22_LuisLanderoBiblio

L’escriptor Luis Landero, que ha participat en la Trobada d’Escriptors de la Biblioteca Valenciana, ha manifestat que la Literatura serveix per a donar testimoni que les generacions van passar pel món. “Gràcies a la Literatura els avantpassats continuen vivint perquè, encara que hagen mort, no han sigut oblidats”, ha afirmat.

Davant d’un auditori de més de 400 persones entre alumnes d’instituts i d’universitats populars del territori valencià, ha rememorat les motivacions que li van portar a començar a escriure. “Jo vaig començar per una insatisfacció general quan era un adolescent i em seia a la meua habitació a escriure versos -ha explicat- i després ja no vaig poder parar de contar històries perquè la literatura és addictiva”.

En la Trobada d’Escriptors de la Biblioteca Valenciana, l’autor ha sigut presentat per la poetessa Lola Mascarell i, prèviament, ha mantingut una reunió amb la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.
Luis Landero es va donar a conéixer amb la seua novel·la ‘Juegos de la Edad Tardía’, que va ser premiada amb el Premi de la Crítica i Premi Nacional de Narrativa en 1989. Natural d’Alburquerque (Badajoz), estudià Filologia Hispànica en la Universitat Complutense de Madrid, on va exercir com a professor fins a la seua jubilació.

A aquesta novel·la li van seguir títols com a ‘Caballeros de fortuna’, ‘El mágico aprendiz’, ‘El guitarrista’, ‘Retrato de un hombre inmaduro’, entre d’altres, i ‘El balcón en invierno’, que és considerat el més autobiogràfic i que ha rebut el Premi Llibre de l’Any del Gremi de Llibrers de Madrid i Premi Dulce Chacón en 2015.

Ha escrit, a més, l’assaig literari ‘Entre líneas: el cuento o la vida’, i ha agrupat els seus articles i col·laboració en premsa diària en un original volum titulat ‘¿Cómo le corto el pelo, caballero?’.

Luis Landero es troba ara de promoció de la seua última novel·la, titulada ‘La vida negociable’, on ha tornat a la narració de ficció i al relat picaresc dels personatges que anhelen molt més en la vida que el que en realitat aconsegueixen. Hugo Bayo és el personatge d’aquest llibre que parla de la infinita capacitat de caure i sobreviure en la misèria i el ridícul.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.