BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Maite Girau inaugura una trobada internacional sobre les oportunitats dels esculls artificials recreatius

València Notícies | Redacció.- La Fundació Esportiva Municipal de València ha acollit estE matí la primera trobada sobre desenvolupament d’esculls artificials d’Ús Recreatiu convocat sota el títol “Esculls artificials recreatius: oportunitats per al turisme sostenible i la gestió de costes”. Ha sigut inaugurat en un acte presidit per la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau.

En esta inauguració d’un esdeveniment organitzat per la Fundació Esportiva al costat de Innogate to Europe i en col·laboració amb el Projecte Esculls València i el Projecte Europeu Art Reefs, Maite Girau ha estat acompanyada pel director-gerent de la Fundació Esportiva Municipal, José Vicente Berlanga, la coordinadora del Projecte Esculls València, Natividad Domingo, i els responsables del seguiment del mateix projecte, José Serra i Javier Álvarez.Inauguración del encuentro.

Sota el títol “Esculls artificials recreatius: oportunitats per al turisme sostenible i la gestió de costes”, la trobada ha reunit a experts en este àmbit, nacionals i internacionals, que han analitzat l’evolució i resultats dels esculls artificials, la visió dels mateixos com a atracció esportiva i turística i la seua aportació al desenvolupament ecològic del mitjà marí.

Així mateix, també s’han exposat les oportunitats de col·laboració i finançament que existeixen a nivell europeu quant a la incorporació d’esculls artificials, a través d’entitats com el Fondo Europeu Marítim i de Pesca.

En paraules de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, “des de la FDM s’ha volgut apostar per un projecte innovador on es conjumina esport i medi ambient, ja que, a més de ser un nou vector turístic per a la ciutat, també facilita la diversificació i participació de sectors complementaris com a ciència, educació i enginyeria mediambiental, entre altres”

València ja compta amb el seu propi escull artificial, en la platja de la Malvarrosa, el qual es va fondejar l’any 2014. Des de llavors, s’ha convertit en un nou punt de referència turístic esportiu que, a més, ha fomentat la pràctica d’altres esports aquàtics com a piragüisme, fotografia subaquàtica, natació o escoles d’estiu, activitats que, en moltes ocasions, ja giren entorn de la ubicació de l’escull per a poder fer-li una visita.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.