BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Mara Aranda en la Multaqa de Les Tres Cultures

Sota els fonaments del que avui és l’Església de Santa Catalina, molt prop del museu Pius Vé, a la ciutat de València, s’aixecava, fa ara vuit segles, la jueria. Però no només a València: Sagunt, Morella, Castelló, Alzira i a les principals ciutats de l’Antic Regne de València, hi havia jueries i, amb això, jueus coexistint amb moriscs i amb cristians. Per a tots ells aquesta era la seva casa, la seva terra…, en ella havien donat a llum als seus fills i soterrat als seus morts durant centúries, generació rera  generació.

Multaqa és un terme àrab que fa referència a la trobada amistosa en un espai obert. La trobada amistosa, auspiciada per la UNESCO, serà entre les cultures àrab, cristiana i hebrea que tindran lloc en el marc incomparable del Museu Pius Vé de València i el Reial Monestir de Santa María de la Valldigna del divendres 13 al diumenge  16 de juny de 2014.

Mara Aranda
image-9117
El divendres 13 s’inauguraran els torns de conferències amb Mara Aranda i Jota Martínez interpretant “Triste estava el Rei David” i Carles Magraner i Pilar Esteban interpretant una Cantiga de Santa Maria.

El lema de la Multaqa és ‘Factum Maris’ i recollirà durant aquestos tres dies sessions de treball sobre el Mediterrani com a bressol de la ciència i seient de la saviesa.

Posteriorment, el dia 14 de juny, Mara Aranda acompanyada per  Capella de Ministrers oferiran un concert en el Monestir de Santa María de la Valldigna interpretant el programa ‘La música tancada’, el llegat oral de la diàspora sefardita.

El Péndulo de VLCNoticias

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.