Marco afirma que l’ampliació de les Rodalies amb el Maestrat consolidarà la capitalitat econòmica i cultural de Castelló

10-11-2018 Marco afirma que l'ampliació dels Rodalies amb el Maestrat consolidarà la capitalitat econòmica i cultural de Castelló
L’alcaldessa va traslladar la reivindicació als presidents del Govern Rajoy i Sánchez durant les seues visita a la capital de la Plana

 

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, afirma que l’ampliació del servei de Rodalies ferroviàries cap al Maestrat a partir del pròxim dilluns confirmarà la capitalitat de Castelló. Marco va traslladar la reinvindicació de les comarques castellonenques als presidents del Govern Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, durant les seues visita a Castelló, així com als ministres de Foment Íñigo de la Serna i José Luis Ábalos. La nova oferta millorarà la connexió de Castelló amb les localitats de Benicàssim, Orpesa, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Benicarló, Peníscola i Vinaròs.

“Les Rodalies permetran consolidar la voluntat de Castelló de convertir-se en capital econòmica i cultural de la província. La normalització de les comunicacions amb el nord permetrà que s’incrementen els fluxos comercials cap a Castelló i tindrà unes conseqüències especials en la Universitat Jaume I, en afavorir l’arribada d’estudiants que fins ara es decidien per altres centres per les deficients comunicacions”, afirma Marco.

El 12 de novembre entraran en funcionament els nous serveis de trens entre Castelló i Vinaròs programats per Renfe. L’ampliació i millora de l’oferta estableix 16 nous serveis, vuit per sentit entre ambdues ciutats, i l’adaptació de la resta dels serveis actuals de mitja distància. L’ampliació suposa triplicar les freqüències entre Castelló i les principals localitats de la Plana Alta i el Baix Maestrat en programar-se una oferta global de 24 serveis de dilluns a divendres, 12 per sentit.

Marco insisteix en la importància del servei de Rodalies. “La millora que ara s’aplica ha de ser només un primer pas”, insisteix. I destaca que “ara el que toca és recuperar els serveis i les freqüències en la línia C-6 que uneix Castelló amb València”. Les obres per al tercer fil van alterar el servei, que no ha recuperat els nivells de qualitat que tenia abans. Milers d’usuaris utilitzen diàriament aquesta connexió per motius laborals o d’estudis.

A més de la potenciació del servei de Rodalies, que l’alcaldessa de Castelló considera “prioritaris”, també incideix en la importància de potenciar l’AVE Castelló-Madrid amb més freqüències. “Les administracions públiques tenim l’obligació de fomentar el transport públic, amb tots els mitjans materials i humans que es puguen, per criteris d’eficiència i ecologia, en tenir menor impacte ambiental que l’ús indiscriminat del vehicle privat”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.