Marco afirma que l’Ajuntament de Castelló lluita contra la corrupció amb una gestió pública “absolutament ètica”

Amparo Marco al ple municipal sobre la corrupcióL’alcaldessa diu que el Govern municipal treballa per a posar ordre en l’economia i per a canviar la reputació de la ciutat

 

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat hui “la voluntat del Govern municipal d’activar tots els mecanismes administratius que reforcen els controls i les alertes per a evitar la corrupció que tant dany ha causat a altres institucions, però, sobretot, a la credibilitat del públic i a la democràcia, en general”. Les declaracions de Marco es produeixen arran de l’acord plenari per a la creació d’una oficina antifrau que vés-li encara més per la integritat de l’acció de govern municipal.

“Les administracions públiques afronten diàriament grans reptes per a millorar el benestar de la ciutadania i ho han de fer amb la més absoluta transparència. L’Ajuntament de Castelló està obert de dalt a baix perquè qualsevol sàpia en què es gasta fins a l’últim cèntim d’euro”, destaca, “perquè el nostre objectiu és millorar la qualitat de vida de vida de les persones amb tots els recursos econòmics disponibles”.

Marco lamenta l’impacte negatiu que la corrupció ha tingut en la política i en les institucions de Castelló i la Comunitat Valenciana. “Hem viscut temps en els quals els representants de la ciutadania robaven i balafiaven els diners dels impostos per al seu enriquiment personal o per a finançar de forma il·legal al seu partit polític”, afegeix. “El millor de tot és que els corruptes estan ara asseguts en la banqueta i la Justícia els imposarà les penes que es mereixen”, afirma, en relació al cas Gürtel.

A la seua manera de veure, el Govern municipal de Castelló porta dos anys i mitjà “posant ordre en l’economia de l’Ajuntament” i, de forma paral·lela, “treballant per a canviar la reputació de la ciutat, perquè és intolerable que fins a fa ben poc només es relacionara a Castelló amb les corrupteles dels polítics de la dreta i amb el malbaratament”. “Els que roben o balafien estan corrompent el sistema i estan llevant-nos els diners destinats a construir col·legis, centres de salut i pagar les pensions als nostres majors”.

Marco ha animat a les ciutadanes i ciutadans al fet que siguen crítics amb les decisions de les institucions que manegen fons públics. “La defensa del públic és una responsabilitat individual, de cadascun de nosaltres, però també ho és de la societat civil en el seu conjunt”, ha destacat. “La ciutadania està exigint-nos una nova forma de fer política basada en l’exemplaritat, la transparència i la rendició de comptes. Hem de ser sensibles i respectuosos amb aqueixa exigència i establir els mecanismes necessaris en les institucions perquè no hi haja ni una ombra de sospita sobre les persones que gestionen els diners públics”, ha apuntat.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.