Marco anuncia que Castelló s’adaptarà a la Nova Agenda Urbana per a captar més fons de la UE a partir de 2020

Bruselas1La responsable dels fons Feder felicita a l’alcaldessa per la gestió municipal de l’estratègia EDUSI

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha exposat a la Comissió Europea el pla de treball de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) impulsada per l’Ajuntament i que suposarà una inversió global de 20,2 milions d’euros fins a 2022. Marco s’ha reunit amb Laura Hageman, responsable de fons Feder de la Direcció general de Política Regional de la UE, qui ha felicitat a l’Ajuntament pel grau de gestió, execució i transparència dels fons europeus.

Hageman ha informat a Marco de les futures línies de finançament comunitàries als quals podrà optar l’Ajuntament en pròximes convocatòries. L’alcaldessa ha confirmat a la responsable comunitària de la voluntat d’adaptar l’estratègia municipal a la Nova Agenda Urbana, que a partir de 2020 es concretarà en una nova convocatòria de fons per al desenvolupament de les regions menys afavorides. Marco ha estat acompanyada per la directora de l’Oficina de Projecció i Planificació Econòmica, Carmen Vilanova.

“Castelló vol aprofitar les oportunitats que ofereix Europa per a situar-nos en l’escenari que oferisca més avantatges per als projectes municipals”, indica Marco. L’alcaldessa ha explicat que l’agenda de Castelló anirà en la línia de la impulsada a la Comunitat, que entronca amb la d’Espanya a nivell general. En aqueix sentit, se cercaran les opcions que millor s’adapten a la idiosincràsia urbana per a tenir més possibilitats de comptar amb finançament per a l’estratègia municipal Transforma Castelló.

La Nova Agenda Urbana és un esforç conjunt de la Comissió Europea, els Estats membres i diferents xarxes de ciutats europees per a reforçar la dimensió urbana de les polítiques europees. L’objectiu és millorar la implementació sobre el terreny de les polítiques de la UE relacionades amb les qüestions urbanes i involucrar a altres actors urbans interessats (stakeholders) en el disseny d’aquestes polítiques.

En el transcurs de la reunió, Castelló ha sol·licitat a la responsable dels fons Feder que es permeta destinar les baixes de la licitació de les obres de l’estratègia EDUSI a noves inversions. Hageman s’ha compromès a estudiar la proposta. En cas d’acceptar-se, l’Ajuntament podria ampliar el catàleg de projectes d’infraestructures municipals o destinar-ho a altres àmbits d’actuació en els diferents eixos de l’estratègia europea. Després de la reunió, Marco ha visitat la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.