Marí a Camps: “Hem patit un capítol d’ocultisme, de mentides i de maltractament a les víctimes de l’accident de metre”

València Noticies | Redacció.- “Els valencians hem patit un capítol d’ocultisme, de mentides i de maltractament a les víctimes de l’accident de metre de València per part del Govern valencià que presidia Francisco Camps“. Així s’ha pronunciat el síndic de Ciutadans (C’s) en Els Corts valencianes, Alexis Marí, durant la compareixença de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, en la Comissió d’investigació de l’accident, en la qual Marí ha considerat que “el tracte del Consell amb les víctimes va ser infame”.

Alexis Marí en la Comisión de Investigación del accidente del Metro.
image-371825

Alexis Marí ha instat a Camps a “demanar perdó perquè les víctimes ho mereixen i perquè ell va ser el cap d’un equip de persones que van furtar, a més dels diners dels valencians, la veritat i la dignitat”. En aquest sentit, ha lamentat que “el excap del Consell s’hi haja retrotret una altra vegada a la mentida” i ha criticat “l’apagó informativa dels mitjans de comunicació públics que va impedir a la societat valenciana conèixer, en profunditat, tot el relacionat amb l’accident que li va costar la vida a 43 persones”. “Les deficiències en seguretat en FGV i la mala gestió política de l’accident van eixir a la llum gràcies a l’obstinació de les víctimes i de les seues famílies”, ha afegit el portaveu de C’s.

D’altra banda, durant la compareixença del aleshores conseller d’Agricultura, Juan Cotino, Alexis Marí ha preguntat “quin era el seu paper com a intermediari entre les víctimes i el Govern valencià i quines tasques concretes va exercir en l’atenció als afectats”. “Ens sorprèn que coneguera si una família tenia membres en atur, si tenia un préstec o si necessitava alguna cosa concret, però ens sorprèn encara més que utilitzara aqueixa informació per a oferir llocs de treball i ajudes, més enllà de les indemnitzacions que legalment els corresponien, i que preguntara després si pensaven personar-se en el procediment judicial”, ha assenyalat Marí.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.