BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Maria Josep Amigó: “El Corredor Mediterrani és absolutament necessari per potenciar la nostra economía”

València Notícies | Redacció.- La Diputació de València ha mostrat el seu suport al Corredor Mediterrani amb la presència de la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, i del diputat de Cultura, Xavier Rius, a la jornada internacional de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani que s’ha celebrat al Palau de Congressos de València i que ha estat organitzada per l’Institut Ignasi Villalonga.

Maria Josep Amigó ha indicat que «el Corredor Mediterrani constitueix una infraestructura absolutament necessària per potenciar l’economia valenciana». És per això, ha recordat el consens existent al voltant de «la importància» de disposar d’aquest eix ferroviari i ha advocat per «fer força» entre tots els agents «implicats en aquest Corredor Mediterrani per a que la nostra economia i els nostres serveis se potencien i que els valencians i les valencianes ocupem, d’una vegada, el lloc que ens mereixem», ha apuntat.

Jornadas 'Llibre blanc infraestructures i finançament de l'Arc Mediterrani'. (Foto-Abulaila).

Així mateix, Maria Josep Amigó ha considerat «absolutament necessari que reclamem d’una manera ferma i contundent un finançament just per a la Comunitat Valenciana» ja que els valencians i les valencianes «hem estat tradicionalment maltractats pels recursos transferits per part de l’Estat». La vicepresidenta ha emfatitzat que «es tracta d’una qüestió sobre la que existeix un consens entre empresaris, societat civil i formacions polítiques perquè el fet de no rebre el finançament que ens pertoca ens perjudica a nivell de prestació de serveis, de creixement econòmic i d’infraestructures».

Maria Josep Amigó ha insistit en que aquest infrafinançament «repercuteix molt negativament en els municipis de les comarques de València». Una situació que «els obliga a sol·licitar ajudes a la Diputació per poder fer front a la prestació dels serveis bàsics que no poden atendre». Davant situacions com aquesta, la vicepresidenta ha reivindicat «un tracte igualitari dels valencians i les valencianes en relació amb la resta d’autonomies d’acord amb el nostre pes poblacional».

Debats i taules rodones amb professionals del sector

Aquesta jornada internacional de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani ha comptat amb una nodrida representació de professionals, polítics i empresaris d’aquest territori, per posar en comú i articular una sèrie de reclamacions vinculades amb les infraestructures i el seu finançament.

La sessió és la culminació d’una sèrie de 22 debats i taules rodones celebrades a diferents territoris de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani i que han implicat a més de 400 persones, entre empresaris i decisors polítics.

En concret, el col·loqui al voltant del Corredor Mediterrani i la mobilitat a l’EURAM ha comptat amb la participació de la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, Maria José Salvador, del  conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, i del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.