Maria Josep Amigó, Josep Bort i Emili Altur participen en la Trobada Municipalista per un finançament local just

València Notícies | Redacció.-  Diferents alts càrrecs de la Diputació de València assistiran durant aquest proper dijous i divendres a la Trobada Municipalista, convocada per l’alcalde de València Joan Ribó, amb el propòsit d’instar al Govern central a reformar la llei que regula les Hisendes Locals i garantir als municipis el finançament que precisen per poder oferir a la ciutadania serveis públics de qualitat.

Amb la signatura d’aquest document, denominat ‘Declaració de València per un finançament local just’, es clausuraran unes jornades organitzades pel consistori al Palau de Congressos i a les que assistiran un gran nombre d’alcaldes de diferents ciutats espanyoles per debatre i reflexionar envers el finançament i altres assumptes adreçats a la gestió municipal.María Josep Amigó. (Foto-Abulaila).

Per part de la Diputació de València està confirmada la presència del diputat de Medi Ambient, Josep Bort, en la jornada del dijous. I de la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, i el mateix Bort per a la jornada del divendres.

Entre els assumptes que han de ser objecte d’anàlisi destaca la proposta de ‘laïcitat fiscal’ que es debatrà a instàncies de l’Ajuntament de València, perquè les confessions religioses contribuisquen amb l’IBI pels seus locals –excepció feta d’aquells dedicats al culte–. També es debatrà sobre finançament i les transferències de l’Estat, així com les comunitats autònomes i els pressupostos, amb una proposta per eliminar les restriccions als municipis amb el Pla d’Ajust i les regles de despesa.

Al voltant de les 13.15 hores del divendres està prevista la signatura de l’esmentada ‘Declaració de València per un finançament local just’, i se celebrarà l’acte de cloenda amb les intervencions de l’alcalde de València i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra.

Pel que fa als participants d’aquestes jornades, cal destacar que Joan Ribó ha convidat els alcaldes de les 51 capitals de província i Ceuta i Melilla; així com de les deu ciutats amb més de 200.000 habitants que no són capital, com Vigo –on el seu alcalde ostenta la presidència de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies–; i als 39 municipis valencians de més de 25.000 habitants, com Elda, Torrevieja, Alcoi, Benidorm, Vall d’Uixó, Alzira, Ontinyent o Sueca; als alcaldes de quatre localitats importants d’illes; i representants de la Federació Valenciana de municipis i Províncies.

Entre els participants que han confirmat la seua presència destaca l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’alcalde de Corunya, Xulio Ferreiro, l’alcalde de Valladolid, Óscar Puente, i l’alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, entre d’altres.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.