Maria Josep Amigó participa al debat públic sobre l’Avantprojecte de Llei de Mediació de la Comunitat

València Notícies | Redacció.- La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, prendrà part aquest dijous al debat públic amb motiu de l’elaboració del text d’Avantprojecte de Llei de Mediació de la Comunitat Valenciana, en aquest moment en tràmit d’informació pública, que organitza la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques i que tindrà lloc al Palau de Cervelló de València.

Aquesta iniciativa s’emmarca dintre de la ronda de consultes que està portant a terme la mateixa Conselleria a Castelló, València i Alacant amb els distints agents socials –administracions, entitats mediadores, col·lectius, professionals i experts– sobre algunes de les qüestions més complexes del text, i que poden coadjuvar a la millora del mateix, al seu òptim desenvolupament i a la seua posada en pràctica des de paràmetres de qualitat legislativa en el text normatiu que s’està tramitant.Maria Josep Amigó. (Foto-Abulaila).

Aquests debats pretenen, alhora, donar a conèixer el marc normatiu del projecte sobre la mediació a la Comunitat Valenciana, fomentar el debat i la interacció dels actors interessats en els processos de mediació, així com detectar les consistències i debilitats de la nova norma, als efectes de la seua millora.

La jornada donarà inici a les 17:00 hores amb la presentació de l’esborrany de l’Avantprojecte de Llei de Mediació a càrrec de la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo. I posteriorment s’obrirà el torn de propostes i qüestions per al debat. Aquestes estaran coordinades per Sílvia Barona,  presidenta de la Cort d’Arbitratge i Mediació de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de València. I està prevista la intervenció dels mediadors Gemma Pons, Francisco Ferrer, Salvador Alborch, Sandra Luz Souto, a més d’Amparo Peris, representant de la Federació d’Associacions de Professionals per a la Mediació a la Comunitat Valenciana (FEPAMED-CV), i resta d’agents socials. La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, intervindrà activament, a més, en la seua condició d’advocada i mediadora.

El principal objectiu d’aquesta norma radica en impulsar els acords extrajudicials perquè la ciutadania resolga els seus conflictes sense haver de desplaçar-se a un jutjat. La mediació és un procediment caracteritzat per la intervenció activa d’un mediador professional, neutral i imparcial que facilita l’acostament de postures, condueix a les persones en conflicte en el procediment, proposa possibles solucions i tracta de remoure obstacles, amb l’objectiu de que ambdues aconseguisquen un acord satisfactori, bé per a la solució del conflicte o per a la gestió del mateix.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.