Marina Genius Lab, la primera escola d’estiu den la qual els xiquets crearan la seua pròpia versió de la ciutat

València Notícies | Redacció.- La ciutat que els xiquets somien serà el repte que abordaran els participants de la quarta escola d’estiu organitzada per Chiquiemprendedores amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de València a través de Vit Emprén, la xarxa d’emprenedors innovadors que l’Ajuntament ha posat en marxa a través de València Activa. Esta iniciativa, que tindrà per marc La Marina de València entre els dies 26 i 30 de juny, a més de fomentar l’esperit emprenedor dels més xicotets, els brinda la possibilitat de crear la ciutat en la qual els agradaria viure.

En la presentació de Marina Genius Lab, La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València i responsable de VIT Emprèn, Sandra Gómez, ha destacat la “gran capacitat per a imaginar idees creatives i situacions innovadores” dels xiquets i les xiquetes. Per açò, ha posat en valor esta iniciativa amb la qual els “ajudem a desenvolupar el seu talent i a tindre confiança per a aconseguir les seues metes”. A més, ha apuntat que el joc és una de les maneres “més efectives per a adquirir coneixements i desenvolupar habilitats”. Així, ha remarcat que “començar a una edat primerenca a fomentar estes facultats és fonamental per a consolidar la cultura de l’emprenedoria i convertir València en una fàbrica de talent”.

El objetivo es fomentar el espíritu emprendedor de los más pequeños y convertir València “en una fábrica de talento”.

Sandra Gómez ha valorat molt positivament que esta activitat es desenvolupe a l’entorn de la Marina Reial, “un espai en què l’Ajuntament vol assentar un ecosistema vinculat a  ‘mprenedoria i la innovació”. El lloc escollit ha sigut la base que ocupa Innsomnia, un hub d’innovació especialitzat en l’acceleració i incubació de projectes de base tecnològica a través de l’acord amb grans companyies que confien en l’entitat per a incorporar les últimes innovacions al seu model de negoci. “Volem que La Marina es convertisca en un referent d’innovació i emprenedoria on tinguen lloc tot tipus d’activitats”, indica Ramón Marrades, director estratègic de la Marina. “Barrejar els emprenedors amb els xiquets és la millor forma d’inspirar-los i desenvolupar una cultura emprenedora”, ha afegit Francisco Esteban, d’Innsomnia.

Els reptes

Chiquiemprendedores és un programa d’innovació social centrat a desenvolupar en els més xicotets habilitats transversals basades en l’esperit emprenedor. Fonamenta la seua metodologia en les fórmules d’emprenedoria i innovació que utilitzen empreses i institucions en l’entorn real, per a comptar amb ells com un factor d’inspiració i motivació fonamental per a la consecució de reptes.

“Els reptes de Chiquiemprendedores arriben a un nivell molt alt i molt real amb tot un ecosistema d’empreses, emprenedors i institucions per a ajudar-los a resoldre’ls”, assegura Ana Carrau, fundadora i promotora del projecte, que enguany suma com a reptadors la Diputaciò de València, Pinturas Isaval, Chic-kles, La Pinada, Embutidoos Martínez, Nunsys-Monrabal. Estos són els que plantejaran microreptes que abordaran diferents aspectes de la ciutat com ara tecnologia i telecomunicacions, turisme, entorn natural, recursos o mobilitat.

Marina Genius Lab, entre el 26 i el 30 de juny, es desenvoluparà de 9 a 14 hores i hi participaran xiquetes i xiquets amb edats compreses entre els 8 i els 12 anys, que hauran de construir una maqueta geganta que represente les seues idees sobre la ciutat en matèria de tecnologia i telecomunicacions, entorn natural, recursos o mobilitat

Agents de l’emprenedoria com Lanzadera, BBooster, Demium Startups, Socialnest, Plug&Play, Ateneu Mercantil, CEEI València o AJEV ajudaran als xicotets en la consecució dels seus reptes. Participaran durant la setmana l’associació Mamàs en Acción, els esportistes del Projecte FER i els subcampions d’Espanya de debats d’Edelweiss School. També han volgut contribuir al fet que esta activitat siga possible empreses com Hikaru, JV Limpiezas, MyWigo, Printable o Gabol i altres emprenedors que desfilaran per l’escola per a ajudar els xiquets amb els seus reptes.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.