Martí: ‘L’IVAJ aposta pel voluntariat social amb camps com ‘Diverteix-te”

17-4-21_FOTO_Ivaj_divierteteEl secretari general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha destacat en l’alberg juvenil La Marina, en *Moraira, l’aposta de l’IVAJ pel voluntariat social, “organitzant camps de voluntariat, on joves, xiquets i xiquetes puguen jugar i gaudir”.

Martí ha *revindicado que “amb camps com Diverteix-te posem els mitjans perquè aquests menors acumulen experiències positives i ho fem amb joves voluntaris i voluntàries que dediquen el seu temps lliure en favor de la comunitat”.

El camp de voluntariat Diverteix-te, programat del 13 al 23 d’abril ha reunit a un total de 15 participants, 9 dones i 6 homes, procedents principalment de la Comunitat Valenciana i també de Galícia i dels *Illes *Balears que preparen un programa d’activitats lúdiques per a 25 xiquets entre 9 i 12 anys.

El projecte està organitzat per l’IVAJ en col·laboració amb la Direcció general d’Infància i Adolescència i, més concretament, amb el Servei de Protecció d’Infància, Joventut, Intervenció Familiar. Les activitats d’animació són desenvolupades per Creu Roja, la directora autonòmica de la qual, Paula Ballesteros, també ha assistit a la trobada.

Els camps de voluntariat juvenil són un tipus d’activitats en les quals un grup de joves de diferents procedències es compromet de forma voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació. La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d’aprenentatge intercultural.

La Generalitat organitza camps de voluntariat a la primavera, estiu i hivern. Aquesta primavera s’està desenvolupant també, en col·laboració amb l’associació *Jarit, el projecte ‘*Bir *Lehlu’ del 14 al 24 d’abril, en el qual joves treballen per l’equitat de gènere i en una escola infantil en el Sàhara proposant noves activitats lúdiques. *Bir *Lehlu inclou accions de sensibilització sobre la realitat sahrauí i tallers en les escoles infantils i de primària al costat d’activitats participatives com a jocs tradicionals i tallers d’història.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.