BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Marzà: ‘Iniciem un nou temps de diàleg entre administracions i cal que totes les parts desjudicialitzem l’Educació’

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha assistit a la Conferència Sectorial d’Educació convocada pel Ministeri amb els responsables d’Educació de les diferents CCAA .

S’ha acordat que la prova d’accés a la universitat d’aquest curs i dels cursos successius serà idèntica a la que s’ha fet fins ara a proposta de la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport. Per tant, la prova estarà centrada en continguts de 2n de Batxillerat, la realitzaran les universitats i es mantindrà el districte únic. D’aquesta manera s’adapta la PAU a l’actual 2n de Batxillerat.

En la línia que s’ha marcat sempre des de la Conselleria d’Educació de fer diagnosis per a millorar la qualitat educativa i no fer revàlides, en 6é de Primària i 4 t de l’ESO es faran avaluacions del sistema en forma de proves diagnòstiques en un nombre reduït de centres educatius des d’una visió mostral.

En aquesta reunió el conseller Marzà ha explicitat: ‘El meu sí a posar en valor la Conferència Sectorial d’Educació com a espai de diàleg; el meu sí a realitzar proves diagnòstiques mostrals i no revàlides de la LOMQE per superar etapes; el meu sí a per fi donar tranquil·litat i seguretat a la comunitat educativa valenciana i acabar amb les incerteses a les quals el Ministeri ha sotmés l’alumnat i les famílies durant mesos respecte a les revàlides. Per fi s’inicien els camins del diàleg i els acords pels quals tant hem treballat des de fa mesos’.

El conseller Vicent Marzà ha proposat que ‘si hi ha diàleg hi estarem’ i ha demanat al conjunt de representants a la reunió que “retirem els diferents recursos empresos per totes les parts respecte a les revàlides de la LOMQE, perquè tots demostrem la predisposició al diàleg i els acords i desjudicialitzem els temes educatius. Cal, a més, obrir pas a un pacte educatiu i per això dic també sí a passar de les paraules als fets’. En aquest sentit el ministre Íñigo Méndez de Vigo ha adoptat el compromís de desjudicialitzar també per la seua banda el tema.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.