Marzà: ‘Iniciem un nou temps de diàleg entre administracions i cal que totes les parts desjudicialitzem l’Educació’

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha assistit a la Conferència Sectorial d’Educació convocada pel Ministeri amb els responsables d’Educació de les diferents CCAA .

S’ha acordat que la prova d’accés a la universitat d’aquest curs i dels cursos successius serà idèntica a la que s’ha fet fins ara a proposta de la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport. Per tant, la prova estarà centrada en continguts de 2n de Batxillerat, la realitzaran les universitats i es mantindrà el districte únic. D’aquesta manera s’adapta la PAU a l’actual 2n de Batxillerat.

En la línia que s’ha marcat sempre des de la Conselleria d’Educació de fer diagnosis per a millorar la qualitat educativa i no fer revàlides, en 6é de Primària i 4 t de l’ESO es faran avaluacions del sistema en forma de proves diagnòstiques en un nombre reduït de centres educatius des d’una visió mostral.

En aquesta reunió el conseller Marzà ha explicitat: ‘El meu sí a posar en valor la Conferència Sectorial d’Educació com a espai de diàleg; el meu sí a realitzar proves diagnòstiques mostrals i no revàlides de la LOMQE per superar etapes; el meu sí a per fi donar tranquil·litat i seguretat a la comunitat educativa valenciana i acabar amb les incerteses a les quals el Ministeri ha sotmés l’alumnat i les famílies durant mesos respecte a les revàlides. Per fi s’inicien els camins del diàleg i els acords pels quals tant hem treballat des de fa mesos’.

El conseller Vicent Marzà ha proposat que ‘si hi ha diàleg hi estarem’ i ha demanat al conjunt de representants a la reunió que “retirem els diferents recursos empresos per totes les parts respecte a les revàlides de la LOMQE, perquè tots demostrem la predisposició al diàleg i els acords i desjudicialitzem els temes educatius. Cal, a més, obrir pas a un pacte educatiu i per això dic també sí a passar de les paraules als fets’. En aquest sentit el ministre Íñigo Méndez de Vigo ha adoptat el compromís de desjudicialitzar també per la seua banda el tema.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.