El senador de Compromís Carles Mulet es reuneix amb Joan Ribó per defensar a Madrid els problemes de la capital valenciana

el-senador-de-compromis-carles-mulet-es-reuneix-amb-joan-ribo-per-defensar-a-madrid-els-problemes-de-la-capital-valenciana
image-437172
Per Carles Mulet “les deficiències en matèria d’infraestructures que presenta la capital afecten tot el País Valencià

 

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet s’ha entrevistat aquest migdia amb l’alcalde de València, Joan Ribó, a qui li ha traslladat “l’interès del grup de senadors valencians d’aquesta formació per reivindicar i ajudar a solucionar a Madrid els problemes de tota índole que afecten la capital del País Valencià“.

A la reunió Ribó i Mulet han abordat la situació del parc central, el túnel passant de Serreria, la línia de Sagunt a Aragó, la manca de reordenació del trànsit ferroviari de la localitat o la manca d’execució i concreció del Corredor Mediterrani, que està ometent, coneixent-los, els greus problemes de la tercera ciutat en tamany de l’estat espanyol i altres de tipus mediambiental o que afecten la cultura o la mobilitat.

Joan Ribó ha remarcat que “hi ha una sèrie tasques polítiques fonamentals que València necessita arreglar amb el Govern central, amb temes especialment d’infraestructures que no són els únics però són claus i que reivindicarem a Madrid perquè hi ha moltes coses que hem de fer conjunta i articuladament i que seran beneficioses per a tots“.

Per la seua banda Mulet ha traslladat a l’alcalde valencià “que redoblaran la voluntat de crear una agenda de la Ciutat de València i invertir les tendències d’abandonament cap als interessos valencians per part del PP, que ens estan deixant marginats i en una situació deplorable en matèries de comunicació, l’equilibri de l’Albufera, les costes, els transports metropolitans, el patrimoni o museus valencians, quan sí estan invertint en els serveis als ciutadans d’altres poblacions, el que trenca el principi d’igualtat. Per a nosaltres Ribó és un referent i mirarem de trobar solucions des del Senat i treballar per la ciutat de València, que en definitiva és treballar per tot el país“.

Compromís al Senat ha preguntat per l’infrafinançament de l’autonomia i per aspectes com la problemàtica del tercer carril en un sol sentit, els problemes que generarà l’arribada del pseudoAve a Castelló i el seu ús per les mercaderies en combinació amb rodalies i mitja distància, la intenció de Montoro de tancar l’EMT, per l’ocultació d’informes i projectes que bloquegen el desenvolupament del parc central o per la no inversió per part del Ministeri de Foment del Pla de Rodalies per al País Valencià i els acords del Pla de reordenació del trànsit Ferroviari de València de 2003, signat entre l’exministre Francisco Álvarez Cascos, el llavors president de la Generalitat, José Luis Olivas i l’exalcaldessa Rita Barberà, que havia d’invertir 800 milions a la capital.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.