Medi Ambient exposa als veïns el projecte de les noves naus de granels del port d’Alacant

port_alacant

El secretari autonòmic de medi ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, s’ha reunit amb els residents i representants veïnals del port d’Alacant per a exposar el projecte de construcció de les noves naus en el moll 17 del Port d’Alacant, així com les obres, equipaments i terminis que es manegen per a esta intervenció, que s’estima finalitze a finals de l’any que ve.

En la trobada, a la qual també ha acudit el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, el secretari autonòmic ha explicat als veïns que tramitarà una nova autorització d’emissions a l’atmosfera a nom de la mercantil concessionària del port, que inclourà un pla amb naus tancades i la resta d’equipaments oferits (per exemple, com a novetat s’introduïx un lavarruedas per a camions inèdit en la zona portuària d’Alacant), des del moment que l’empresa dispose de tots els tràmits administratius, contractuals i de projecte, davant de les administracions competents.

Igualment, des de la secretària autonòmica es considera fonamental l’oferta presentada en el concurs públic promogut per l’Autoritat Portuària d’Alacant, per a donar solució a esta problemàtica, que arrossega des de fa més d’una dècada en la ciutat d’Alacant.

Amb esta solució, la conselleria considera que va a millorar-se de forma substancial la qualitat de l’aire en la zona i en conseqüència en tota la ciutat d’Alacant, minimitzant les afeccions derivades de l’activitat de moviment de granels en el Port.

Quesada ha destacat i agraït «la valentia dels veïns de la zona», per haver-se mantingut ferms en la petició de modernitzar i millorar les infraestructures del port d’Alacant, a través de les naus, per a millorar la qualitat de l’aire de l’entorn i al mateix temps, augmentar la capacitat productiva d’esta instal·lació.

A més, el secretari autonòmic ha posat en valor el treball realitzat des de la conselleria, els servicis territorials d’Alacant i “la sintonia, sensibilitat i punts de vista trobats amb els veïns i ecologistes”, amb els quals s’ha consensuat el projecte.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.