Menguzzato inaugura la comissió que prepara la nova ordenança de convivència

València Notícies | Redacció.- La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha inaugurat este matí la comissió mixta que treballarà durant els pròxims mesos en la nova ordenança de convivència. La comissió està integrada per representants de la Universitat de València i membres de la Policia Local de València.

“La comissió té davant seu un gran repte, el d’articular una ordenança que aposte per la prevenció, la mediació per a regular la convivència a València”, ha afirmat la regidora. En esta primera reunió de treball s’han analitzat les bones pràctiques i conclusions destacades en el I Congrés Internacional de Convivència Ciutadana celebrat els passats 9 i 10 de maig a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, a través de la Càtedra Protecpol.

Reunión de la comisión mixta.

La nova ordenança es basa en la nova política de seguretat, orientada cap a la prevenció i la mediació dels conflictes socials. Es tracta de fomentar la convivència amb mesures preventives, assistencials i educatives per mitjà d’un enfocament transversal i participatiu.

D’esta manera, ha remarcat la delegada, l’objectiu prioritari és “modificar comportaments incívics, per la qual cosa”, ha afegit, “hem de començar per concretar quins són els comportaments que més molèsties provoquen per a la convivència, i definir una metodologia i uns terminis de treball”.

Per la seua banda, l’intendent en cap de la Policia Local de València, José Serrano, s’ha referit en la seua intervenció a les diferents ordenances en què s’està fixant la comissió per tal d’“abordar els aspectes més nous que tenen, i explorar eixos canvis”. Així mateix, Paz Lloria, directora de la Càtedra Protecpol, ha plantejat les diferències entre les realitats de cada ciutat i les dificultats d’aplicació. “Hem de tindre molt en compte tot açò perquè l’ordenança de convivència en què treballem siga eficaç i responga als problemes reals que estan tenint més incidència a la ciutat”, ha afirmat.

La sessió ha comptat també amb la presència, per part de la Universitat de València, de Beatriz Belando, professora titular de Dret Administratiu; Virginia Pardo, Dret Processal; Sonia Rodríguez Llamas, Dret Civil, i César Chaves, doctor en Dret. En representació de la Policia Local hi han participat l’intendent general Alberto Cabeza, els intendents Benjamín Lara i Javier Munárriz, l’inspector Miguel Baviera i l’oficial Antonio Berlanga.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.