Més de 3.500 places amb tarifes límit i quatre línies nocturnes d’EMT amb servicis doblats, a disposició de la ciutadania

València Notícies | Redacció.- Giuseppe Grezzi ha fet una recapitulació de totes les gestions dutes a terme a dia de hui per part de la regidoria de Mobilitat Sostenible. A l’increment multiplicat per dos dels servicis en quatre línies nocturnes de l’EMT (N1, N6, N89 i N90) amb la corresponent baixada en la freqüència de pas d’estes línies, es sumen les noves tarifes màximes que ofereix més d’una desena de aparcaments de la ciutat. A continuació, com a informació d’utilitat pública, es detalla este important pla de tarifes que està a disposició de tota la ciudadnía:

RUSSAFA

Amb una tarifa límit de 6’50 euros (el preu serà inferior si l’estada no arriba a estr import màxim), només el Pàrquing Russafa del Grup Aza, oferirà les 750 places d’aparcament subterrani del seu aparcament del carrer Russafa 8, (sota la nova zona comercial del Passatge Doctor Serra) als usuaris que les utilitzen en horari nocturn entre les 22 hores i les 10 hores del dia següent (podent absorbir amb escreix la limitació de l’aparcament al carril EMT-Taxi).

AVINGUDA DE L’OESTUna imagen de la plaza de la Reina. (Parking)

A Ciutat Vella, el Pàrquing Avinguda de l’Oest-Vinatea ofereix per a les seues 230 places en rotació una tarifa límit nocturna de 6’95 euros entre les 22 i les 8 hores (com a la resta de casos amb este tipus de tarifa, el cost d’aparcar serà menor si no s’arriba al preu màxim). D’altra naturalesa, però també millorant l’oferta d’aparcament vespertí i nocturn a Ciutat Vella -en concret a residents i treballadors de tarda / nit de la zona- és l’acord amb Empark per al pàrquing de Parcent, en el qual ofereix aparcament de dilluns a dissabte de 15 a 10 hores i les 24 hores de diumenges i festius per 40 € al mes.

TETUAN-PORTA DE LA MAR

Interparking també ha establert una tarifa màxima nocturna de 5’95 euros per als cotxes que aparquen entre les 21 i les 7 hores en els seus aparcaments de Glorieta/Pau i Porta de la Mar, que ofereixen al voltant de 300 places en rotació.

MERCAT COLÓN

D’altra banda, Empark ha rebaixat encara més la seua tarifa d’estacionament nocturn per a les 140 places en rotació del Mercat Colón, establint en un màxim de 5 euros el cost màxim per estacionar en horari nocturn (costant 1’5 € l’hora si no es ‘arriba a aquesta quantitat).

LAURIA

L’aparcament Lauria (carrer Roger de Llúria, 21) -que ofereix 4 hores d’aparcament gratuït als espectadors dels cinemes ABC Park- també ofereix una tarifa màxima de 6’5 euros als usuaris que utilitzin els seus més de 500 places entre les 22 hores i les 8 del matí de l’endemà. Amb esta oferta s’absorbeix amb preus molt competitius tota la demanda d’aparcament que pugua necessitar el centre de la ciutat per a qui vulga anar amb el seu vehicle privat a gaudir de l’oferta d’oci nocturn.

JUAN LLORENS I ABASTOS

A la zona de Juan Llorens i Abastos l’oferta d’aparcament nocturn amb tarifes màximes ja s’oferia des de temps enrere. Interparking, per exemple, manté la seua tarifa màxima d’2’95 euros al dia (1’95 en el cas dels diumenges i 3’95 si s’aparca tot el cap de setmana) a les al voltant de 100 places de rotació del seu aparcament de Santa Maria Micaela en plena zona d’oci de Juan Llorens.

De la mateixa manera, el Pàrquing Navarro Llorens-Abastos continua oferint les seues places en horari vespertí i nocturn amb dos trams màxims de 2’70 i 5’40 euros, com ve fent des de fa anys.

I a estos cal sumar el Garatge Aspas, que estableix un pagament màxim de 2’50 euros per estacionar entre les 20 i les 8 hores a les 360 places del seu aparcament ubicat al carrer Literat Gabriel Miro, 61 (excepte del 10 al 20 de març).

PLAÇA DE LA REINA

Pel que fa al pàrquing de la Reina, de gestió municipal, i en coordinació amb el regidor de Desenvolupament Sostenible i president d’AUMSA, Vicent Sarrià, esta mateixa setmana es va anunciar l’establiment d’una tarifa límit de 5,95 euros per a la franja horària compresa entre les 22:00 hores i les 6:00 hores.

NOU ACORD A ARAGÓ

Finalment, en ple epicentre de la zona d’oci de l’Avinguda d’Aragó, el pàrquing Aragó-Xile (C/ Xile s/n), seguirà oferint les seues més de 500 places amb tarifes planes per trams horaris de 2’90 €, entre les 15 i les 24 hores, i de 2’70 € entre les 00:00 a 08:00, tots els dies excepte els que se celebre algun esdeveniment esportiu o cultural a l’estadi de Mestalla.

OFERTA PER TOTA LA CIUTAT

Bona part d’estes ofertes són resultat de la relació establerta durant els últims mesos i la voluntat de col·laboració entre l’Ajuntament de València i els empresaris gestors d’aparcaments. No obstant això, algunes d’elles ja existien, i no es limiten al centre o a pols d’oci. Són els casos, per exemple, de l’aparcament La Fe / Alfons Verdaguer (al c/ Alfons Verdaguer, 1) al barri del Calvari, o el de Tierno Galván (Plaça Tierno Galván), entre el carrer Bilbao i Primat Reig, tots dos de Interparking, que ofereixen els seus més de 500 places amb una tarifa màxima diària de 2’95 euros.

I l’oferta de places d’aparcament a la ciutat és molt més gran a la que ofereixen els aparcaments que en estes últimes setmanes han apostat per establir tarifes màximes, de manera que la demanda de places per aparcar a la ciutat està en l’actualitat totalment coberta per l’oferta existent.

AUTOBUSOS NOCTURNS D’EMT AMB 20 MINUTS D’ESPERA: N1, N6, N89 I N90

Tota esta oferta privada d’aparcament per a qui es vulga moure en el seu cotxe per la ciutat és, però, conseqüència derivada de l’aposta municipal per millorar el transport públic en horari nocturn, responent a la històrica petició veïnal de comptar amb un servici públic de transport nocturn com mereix una ciutat com València. En este sentit, quatre són les línies que dupliquen des d’este divendres 19 la seua freqüència de pas les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius: N1, N6, N89 i N90; les quatre més utilitzades fins ara dins de l’oferta nocturna de l’EMT.

Esta millora, que suposarà la rebaixa de la freqüència de pas d’estes línies a temps lleugerament superior als 20 minuts, arriba acompanyada de la primera campanya de difusió del servici nocturn que ofereix l’EMT, de manera que a cada parada on es presta servici nocturn figurarà un nou cartell en què es destacaran amb precisió les diferents hores a que arribarà a esta parada de l’autobús nocturn, tant entre setmana com els caps de setmana. D’esta manera, els ciutadans podran saber d’un cop d’ull si en aquesta parada hi ha servei nocturn i quant falta per a la seva arribada.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.