Mobilitat Sostenible ha substituït més de 200 focus de semàfors led en els últims tres mesos

Valencia Noticias | Redacción.- L’Ajuntament de València ha donat hui les dades corresponents a la substitució dels focus de semàfors LED a la ciutat de València. En total se n’han substituït 38 al mes de gener, 27 al febrer i 77 al març, amb una xifra total de 207 focus substituïts.

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha explicat que la substitució de focus LED avariats o en mal estat no es troba inclosa en el contracte que va signar l’equip de govern anterior per a la gestió del trànsit de la ciutat de València, vigent des de febrer de 2014.

Semáforo con luces led.
image-344764

Segons ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, això obliga que la substitució s’efectue a càrrec del pressupost ordinari, ja que no es pot incloure en la partida de manteniment dels semàfors. Grezzi ha assegurat que “esta és una nova mostra de la deficient manera de gestionar de l’equip de govern anterior”.

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha explicat que hi ha una calendarització sobre la base de la qual es realitza una inspecció periòdica de tots els semàfors de València per part d’un servici tècnic que es desplaça fins als semàfors per a fer la inspecció visual.

Això es fa així perquè el canvi de les bombetes tradicionals a la tecnologia LED no es va fer de la millor manera en el seu moment i el regulador de trànsit no detecta la fallada, raó per la qual l’alarma no apareix en el sistema, i això és perquè el sistema actual no detecta els LED pel seu baix consum energètic.

Es dóna la circumstància que ara es complixen els cinc anys que tenen de vida útil estos semàfors i per això és possible que ara s’estiguen produint algunes apagades puntuals. Davant d’esta realitat, Grezzi ha assenyalat que “posem per davant de tot la seguretat i per això tenim un pla d’inspecció periòdica que fa una revisió exhaustiva dels semàfors de València”.

Des de la regidoria s’ha indicat que en el moment que s’identifica un semàfor que supera el 25 % de LED apagats comença a fer-se’n un seguiment especial, i en el cas dels que superen el 50 % de LED apagats es procedix a la substitució completa del focus, cosa que s’ajusta a les normes de seguretat vigents establides pels tècnics de seguretat viària.

 Finalment, el regidor de Mobilitat Sostenible ha indicat que el semàfor de la cruïlla de Blasco Ibáñez amb Gómez Ferrer va ser substituït l’11 de març dins de l’actuació prevista i programada per a l’avinguda de Blasco Ibáñez, que afectà cinc cruïlles més i en què es van substituir 28 focus en total.

El cost de substitució d’un focus LED oscil·la entre els 165 i els 250 euros i depén del tipus i del color dels LED, així com de la seua ubicació.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.