Mobilitat sostenible implantarà una xarxa pública de recàrrega de 12 punts per a la mobilitat elèctrica

 

L’alcalde, Joan Ribó, i Giuseppe Grezzi han realitzat l’anunci en la Plaça de l’Ajuntament durant un esdeveniment de foment de la mobilitat elèctrica

 EMT transporta a 2,3 millones de viajeros más que en 2016 e ingresa 3 millones de euros más. (Giuseppe Grezzi).

València disposarà d’una xarxa pública de recàrrega per a la mobilitat elèctrica, segons han anunciat este dissabte l’alcalde, Joan Ribó, i el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, durant la celebració en la Plaça de l’Ajuntament d’Electric Movements, un esdeveniment de foment de la mobilitat elèctrica. En total s’implantaran 12 punts de recàrrega.

Tres d’eixos punts de recàrrega formen part de l’estratègia Edusi en el Cabanyal i els nou restants s’emplaçaran en punts obtinguts en un estudi realitzat en els últims mesos. Les estacions del Nord i Joaquín Sorolla, el Palau de Congressos i el de la Música, els hospitals de la Fe i el General Universitari i el mercat del Cabanyal seran alguns dels edificis en l’entorn dels quals instal·larà Mobilitat Sostenible els futurs punts de recàrrega que integraran la xarxa pública de recàrrega de grans vehicles elèctrics en la ciutat.

 

Així ho ha exposat Grezzi este matí en el primer dels actes celebrats en el marc d’Electric Movements, un esdeveniment que fomenta la mobilitat elèctrica durant tot el cap de setmana. El regidor ha presentat l’estudi que ha impulsat la Regidoria i que durant els últims mesos ha desenvolupat la consultora Edenway, que servix de punt de partida per al procés perquè estos punts estiguen instal·lats en els pròxims mesos.

 

Grezzi ha explicat que l’estudi s’ha realitzat obeint quatre criteris en sintonia amb les polítiques impulsades pel consistori i atenent el mandat del PMUS: proporcionar la major cobertura possible, cobrir la demanda i les necessitats especialment de la logística i els taxis, així com la càrrega d’emergència de particulars (i la de la flota municipal en horari nocturn); atendre els criteris de mobilitat que conduïxen els principals fluxos de circulació a l’exterior dels barris i en el perímetre urbà; i l’elecció de llocs visibles com a eina de difusió i promoció activa de la mobilitat elèctrica de cara a la ciutadania.

 

D’esta manera, l’estudi, per a l’aplicació del qual en la seua integritat en el menor termini possible la Regidoria ja ha donat les instruccions pertinents, oferix com a resultat una xarxa de dotze punts de recàrrega amb Connectors Trio compatibles amb tots els vehicles elèctrics en el mercat, i de càrrega ràpida (50 kW de potència), la qual cosa equival a injectar 100 km d’autonomia a un vehicle en sols 30 minuts de càrrega. A més dels ja esmentats, els cinc punts restants s’emplaçaran en el Passeig de Neptú, l’estació de la Cadena en l’Avinguda dels Tarongers, l’Avinguda de Pius XII i els carrers de Ricardo Muñoz Suay i de Santa Genoveva Torres.

 

Amb el mapa ja sobre la taula, el servici de Mobilitat Sostenible també ha engegat la preparació per a la licitació de l’obra d’instal·lació de tota la xarxa, ja que requerix de nova canalització elèctrica, afegida la de la pròpia instal·lació dels punts de càrrega; al mateix temps que s’ultimen els estudis d’enginyeria que permeten reduir els costos de tota l’operació. Així mateix, també s’ha posat en marxa el procediment per a crear la plataforma de gestió de la xarxa, que s’ha d’integrar en el sistema Smartcity VLCi, i que hauria de permetre als usuaris de la mateixa gestionar les recàrregues des dels seus terminals mòbils.

 

La intenció de l’Ajuntament és començar en breu la instal·lació dels punts de recàrrega, sent els primers els tres ubicats a l’entorn del barri del Cabanyal i integrats en el projecte Edusi, i seguir de manera ininterrompuda amb la resta amb la finalitat de tenir tota la xarxa activa en aproximadament dos anys. El servici de Mobilitat barreja ja xifres en brut de l’import que suposa la instal·lació de cada punt de recàrrega, el seu manteniment i la gestió de tota la xarxa, que es concretarà quan concloguen tots els estudis en marxa i es llance la licitació. No obstant açò, Grezzi ha assegurat que “la inversió és completament assumible pel pressupost municipal”.

 

“Este pla marca un abans i un després respecte a l’aposta de l’Ajuntament per la mobilitat elèctrica en la nostra ciutat. És cert que fins a 2015 no s’havia fet absolutament res per a afavorir l’ús de vehicles no contaminants en la ciutat de València i que començar des de zero quan altres ciutats ens portaven molts anys d’avantatge invertint en millorar la vida de la seua ciutadania també en este sentit ha sigut un obstacle molt gran que solucionar. Però l’esforç de tot el servici de Mobilitat —en este i altres aspectes del foment de la mobilitat sostenible— ens permeten ja estar en esta avantsala que València dispose d’una xarxa real, útil i duradora, per a permetre la recàrrega ràpida de cotxes i vehicles de logística elèctrica”, ha afirmat per a finalitzar Grezzi.

 

L’alcalde, per la seua banda, ha destacat que “ningú dubta de l’avanç de la mobilitat elèctrica. Hi ha patinets elèctrics, bicis elèctriques i cotxes elèctrics. És el futur i, per exemple, solament des del punt de vista econòmic, solament és necessari que la gent faça un xicotet càlcul sobre quant necessita gastar-se en combustible per cada 100 quilòmetres i que després comprove el preu del kw/h, huit o nou vegades més econòmic”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.