Mobilitat sostenible implementa desenes de noves places de moto a l’entorn de Ciutat Vella

València Noticies | Redacció.- La regidoria de Mobilitat Sostenible ha incrementat el nombre de places d’aparcament de motocicletes en els accessos de la zona de Ciutat Vella. En les últimes setmanes ha creat 77 noves places, que s’han sumat a les 71 existents fins hui. Destaquen, especialment, les 28 noves de Blanqueries, 16 de les quals tenen la novetat de ser exclusivament per a ús de moto entre les 7:30 i les 20 hores, de cara al fet que el seu espai puga ser ocupat en la franja nocturna restant per qualsevol tipus de vehicle. La resta de places noves es troba repartit entre els carrers del Comte de Trénor, el Palau i la plaça de la Reina (amb 24 places esta última). I en les pròximes setmanes està prevista la instal·lació d’un mínim de 40 places addicionals en els carrers de les Avellanes i Palau.

Amb esta actuació, tal com ha explicat el regidor delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, l’Ajuntament “atén una demanda d’aparcament sobredimensionada pel continuat aparcament il·legal ignorat en l’últim lustre”.

En las últimas semanas ha creado 77 nuevas plazas.
image-363864

El regidor ha recordat que, fins fa uns dies, aparcar motocicletes legalment a Ciutat Vella era pràcticament impossible, atenent a les condicions que establix l’ordenança de circulació vigent a València des de juny de 2010. “Malgrat açò, en l’entorn comprés entre les Torres de Serrans, el carrer de Cavallers, la plaça del Temple i la plaça de la Mare de Déu, era comú observar desenes de motos aparcades il·legalment en voreres estretes, places i carrers per als vianants”.

Segons ha explicat el regidor, com indiquen els articles 18 i 58 de l’ordenança, “amb la conversió en zona de vianants de Serrans i el seu entorn que s’inicia demà, s’ampliarà la impossibilitat d’aparcar motocicletes en tots els carrers d’un entorn totalment per als vianants pel qual tampoc podran circular (excepte residents, que podran circular i fer parades momentànies exclusivament en l’itinerari que tinguen autoritzat, i propietaris de places d’aparcament, que podran arribar i eixir d’elles exclusivament per l’itinerari que tinguen autoritzat)”.

“En qualsevol cas” -ha conclòs-, “amb la conversió en zona de vianants de l’entorn de Serrans, es consolida un espai d’ús per als vianants amb totes les seues característiques i beneficis per a veïns i visitants, reglats per les actuals ordenances municipals, i l’actual govern municipal vetlarà pel compliment de la legalitat”.

Pel que fa a la implementació de la resta de canvis en el disseny vial de l’entorn de les Torres de Serrans a Ciutat Vella, s’està executant i començant a funcionar gradualment al llarg de la jornada d’este dilluns 2 de maig, de cara a que a les 0 hores d’est dimarts dia 3 siga totalment efectiva la conversió en zona de vianants de la zona.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.