banner_990x90_EFE (1)

Mobilitat Sostenible millora la senyalització d’acces al Mercat del Cabanyal

Valencia Noticias | Redacción.- La Regidoria de Mobilitat Sostenible va a senyalitzar els accessos al Mercat del Cabanyal des de Serreria, després d’haver consolidat fa unes setmanes dit accés i l’entorn de l’avinguda del Mediterrani directament per l’eixida del carrer Mijares de la rotonda de l’Estació de Renfe del Cabanyal, i tancat el perillós gir que anteriorment es feia per a accedir des de Serradora.

Amb açò, es pretén millorar la comunicació sobre este canvi en l’accés a la zona que ha permès acabar amb un gir perillós, però consolidat en el costum de veïnes i visitants del barri del Cabanyal.

En principi, es va emplaçar la senyalització indicant l’exclusivitat de la nova trajectòria d’acord als criteris tècnics existents. Però davant les demandes tant de Acipmar (Associació de Comerciants, Industrials i Professionals del Marítim), com de l’Associació de Venedors del Mercat del Cabanyal, tècnics del Servei de Mobilitat van revisar la senyalització per a avaluar una possible millora.

Con ello, se pretende mejorar la comunicación sobre este cambio en el acceso a la zona.
image-274228

Després d’analitzar diferents possibilitats, finalment al llarg de la jornada de hui, es va a canviar l’emplaçament d’un senyal indicador a una posició més avançada i destacada. Demà, es canviarà la retolació d’algunes de la senyals, la qual cosa eliminarà tota possibilitat de dubte sobre aquest tema al recorregut.

Cal recordar que l’accés al barri i a l’entorn del Mercat del Cabanyal directament des de la rotonda de l’Estació de Renfe en l’encreuament entre Blasco Ibáñez i Serradora, (concretament per l’eixida del carrer Mijares) fa anys que existeix, i és usat amb total normalitat per veïns i visitants. Les úniques novetats en la consolidació d’este accés són la modificació d’una vorera per a facilitar l’entrada d’autobusos en el carrer Juan Mercader, i el tancament del perillós gir des de Serradora (sentit sud) feia Martí Grajales.

Accés segur i completament garantit

És precisament eixa perillositat (en el gir van tenir lloc 64 accidents sol entre els anys 2006 i 2013) la que va portar als tècnics del Servei de Circulació i Transports a recomanar la fi d’este gir -que es suma als realitzats al llarg de l’última dècada en tot l’eix de Serradora.

No obstant açò, com ja va reconèixer el propi regidor Giuseppe Grezzi en el seu moment, en veure els materials amb que es va realitzar el tancament, “el resultat estètic, encara que siga provisional i siga el que s’ha realitzat durant dècades en la ciutat, no és del nostre grat, i anem a rectificar-ho com més prompte millor, en la mesura dels recursos disponibles pel nostre servei”.

De la mateixa manera, la regidoria (que va contactar amb les representants d’Acipmar i el Mercat del Cabanyal per a intercanviar impressions sobre la modificació) s’ha compromès a reforçar la comunicació que l’accés segur al Mercat i la zona centre del Cabanyal des del nord i per Blasco Ibáñez és ara per la rotonda de l’Estació de Renfe. “Si per a contrarestar la força del costum d’anar al vell i perillós accés ara tancat és necessària una major comunicació, anem a posar tots els nostres recursos per a fer-la. I animem també a comerciants, venedors i veïns a açò, perquè no solament el barri i els seus comerços no estan aïllats, sinó que, a més l’accés és ara més segur, i entre tots aconseguirem que en breu estiguen millor que mai”, ha conclòs el regidor Grezzi.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.