Mobilitat sostenible millora la xarxa ciclista de València implementant sis nous trams

Valencia Noticias | Redacción.- La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha implementat sis nous trams, la qual cosa suposa una actuació planejada des de la delegació, tenint en compte els criteris tècnics i del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, PMUS. Els nous trams connectaran vials aïllats, protegiran els ciclistes en trams conflictius, i posaran fi a problemes com el famós “carril de la vergonya”.

Esta setmana han començat les obres d’execució de sis nous trams de carril bici planejats per la Regidoria de Mobilitat Sostenible que coordina el regidor Giuseppe Grezzi. Estos trams s’han elaborat amb la participació de les tècniques del servei de Mobilitat, tenint en compte la necessitat de connectar alguns dels trams solts de la xarxa de carrils bici de la ciutat.

El Carril Vergüenza.
image-270622
Un dels més cridaners pel seu simbolisme serà el que acabarà amb l’anomenat “carril de la vergonya”, situat en el carrer de la Safor, i famós perquè acaba contra un mur. El problema se solucionarà desviant el carril a la calçada.

Es farà un tram completament nou en el pont de les Flors, que connectarà en uns dies el ja existent a Navarro Reverter amb l’Albereda, la qual cosa donarà solució al seu torn, al cap solt del carril provinent de la plaça d’Amèrica i que, segons afirma el regidor, “semblava convidar els ciclistes a circular per la vorera”. El carril ciclista, de doble sentit, permetrà els ciclistes travessar el pont també en sentit cap al centre, alguna cosa que fins ara era impossible i que s’aconseguirà amb esta obra que ocupa part de l’excedent de carrils dedicats al trànsit de motor en eixe pont.

Ja en l’avinguda de Catalunya, un nou tram connectarà el carril bici existent en la rotonda amb el de la Via Xurra, una via que al seu moment va fer la Conselleria i que quan el Ministeri va fer les obres de la Ronda Nord va desconnectar de la xarxa. I en una línia similar, un nou tram ampliarà en el carrer Castán Tobeñas el carril provinent del carrer de Torres per a donar un millor servici a l’alumnat del CP 9 d’Octubre.

L’última actuació és la programada a Pare Ferrís, on actualment hi ha un tram de carril bici molt tortuós per a connectar el barri de Benicalap i l’entorn del futur camp de Mestalla a Corts Valencianes. La nova connexió allarga el tram que ja prové del carrer del Doctor Nicasi Benlloch fins al pont de les Arts, on ja connectarà amb el futur carril de la Ronda Interior.

“Totes estes connexions han sigut reclamades des de fa anys per la gent que es desplaça amb bici, i en molts casos era inexplicable que no es realitzaren, a pesar que la seua absència evidenciava el fet que molts dels trams de carril de la ciutat s’havien fet sense seguir cap pla ni tindre relació” ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, qui ha afegit que l’actuació “avança en l’objectiu de tractar de dotar de sentit i eficàcia la xarxa ciclista de València”.

Més dades de mobilitat ciclista en la web municipal

D’altra banda, també esta setmana s’han incorporat a la pàgina web de l’Ajuntament, www.valencia.es, nous continguts referents a la mobilitat ciclista. A partir d’ara, qualsevol persona podrà accedir a un mapa actualitzat de les intensitats dels carrils ciclistes en els diferents punts de la ciutat. La manera de fer-ho serà a través del nou enllaç denominat “Intensitats de bicicletes”, tant en l’opció d’“altres descàrregues” de l’apartat de Trànsit com en el Portal de Transparència i Dades Obertes de l’Ajuntament de València.

Estes dades s’obtenen a partir de les estacions automàtiques d’aforaments instal·lades en els carrils bici que permeten conèixer el nombre de bicicletes que circulen per un tram en concret, i permeten les tècniques de l’Ajuntament analitzar la situació de la bicicleta com a mitjà de transport en la capital per a millorar en aspectes com el nombre d’usuaris, la xarxa de carril bici, els aparcaments o la seguretat, així com per a planificar mesures que fomenten l’ús de la mobilitat ciclista a València.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.