Mobilitat Sostenible reforça la seguretat per als vianants en els carrils bici sobre vorera

Valencia Noticias | Redacción.- La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha reforçat la senyalització de les zones habilitades per al pas de vianants en els carrils bici sobre vorera, per a reforçar la protecció dels vianants, destacant les zones en què el seu pas és prioritari al de les bicicletes.

Esta intervenció, que respon a una demanda veïnal i de col·lectius representats en la Mesa de la Mobilitat dedicada a la bicicleta, s’ha dut a terme esta setmana al barri de la Saïdia, on s’han repintat estos carrils senyalitzant passos de vianants en els trams de carril bici contigus a estos passos en la calçada, amb la finalitat que esta via de preferència per als vianants en calçada s’allargue sobre la vorera fins a superar el carril bici.

Calle Ruaya.
image-337553

El regidor delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha manifestat que els carrils bici sobre vorera “són un error de Rita Barberá que, com ja hem indicat en més d’una ocasió, no repetirem, ja que no construirem un sol metre més de carril bici sobre les voreres de València”. No obstant això, ha afegit, “atés que en el seu moment es va produir eixe mal repartiment viari que va espentar a la vorera els ciclistes, treballem perquè la convivència de dos dels actors més dèbils de l’espai urbà es produïsca amb les menors molèsties possibles”.

La nova senyalització se suma als senyals de cediu al pas ja existents en estos carrils bici, que assenyalen que els ciclistes han de respectar escrupolosament el pas dels vianants, que tenen preferència per a travessar-lo.

“Les bicicletes mai haurien d’haver pujat a les voreres, perquè el seu espai és la calçada, però l’equip de govern anterior va decidir llevar espai a ciclistes i vianants en el repartiment viari per a afavorir els cotxes. Eixe mal està fet i ara ens toca minimitzar-lo i ser molt respectuosos amb els senyals”, ha apuntat el regidor, que vol que esta novetat servisca també perquè, d’una banda, els ciclistes recorden que han de respectar els senyals de prioritat de pas dels vianants i circular a una velocitat més moderada per estos carrils, i d’una altra perquè els vianants recorden que els carrils bici no són espais pels quals circular caminant.

Esta novetat senyalística s’ha realitzat amb un tipus de pintura antilliscant i anirà introduint-se gradualment en tots els carrils bici sobre vorera de la ciutat, al mateix temps que es revisa i reforça la senyalització actual en estos traçats, també protegint els accessos per als vianants a parades d’EMT i taxi. “La nostra intenció, i en el que estem treballant des del primer dia, és —a diferència del que s’ha fet fins ara— democratitzar l’espai públic realitzant un repartiment més equilibrat de la via entre vianants, bicis i vehicles de motor, i generant així espais de vida i mobilitat molt més segurs per a tots”, ha conclòs Grezzi.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.