Mobilitat sostenible reforça la seguretat viària en tres entorns escolars

València Notícies | Redacció.- La regidoria dirigida per Giuseppe Grezzi ha  instal·lat reductors de velocitat en tres entorns escolars per millorar l’accessibilitat de l’alumnat als centres. La mesura reforça el pla de millora de la seguretat viària que l’Ajuntament de València està aplicant en tota la ciutat.

L’alumnat de les escoles Santiago Calatrava i Vila Palasí, i de l’IES Cabanyal ha pogut accedir amb més seguretat als seus centres escolars després de l’emplaçament en el seu entorn de reductors de velocitat per part de la Regidoria de Mobilitat Sostenible. Esta mesura de pacificació del trànsit, reclamada pels veïns dels seus respectius districtes en la passada edició dels pressupostos participatius, es suma a la resta de mesures de pacificació del trànsit i augment de la seguretat vial que s’està implantant l’Ajuntament de València i que reclamen les entitats participants en la Taula de la Mobilitat Sostenible.

el-alumnado-de-los-colegios-santiago-calatrava-y-villar-palasi-y-del-ies-cabanyal-ha-podido-acceder-con-mayor-seguridad-a-sus-centros-escolares

En esta actuació, la regidoria ha instal·lat un total de cinc reductors de velocitat tipus “llom d’ase”; 2 al carrer Pare Barranco, de Benimàmet, on s’ubica el Col·legi de Santiago Calatrava (abans de dos passos de vianants, un en cada sentit de la circulació); dos a les portes de l’IES Cabanyal, en Camí Cabanyal; i l’últim al carrer Pintor Genaro Lahuerta, als voltants del col·legi Villar Palasí.

Tant per a la instal·lació com per a la senyalització dels reductors s’ha tingut en compte la normativa del Ministeri de Foment i les recomanacions de la Generalitat a mesures de moderació de velocitat. L’objectiu dels reductors de velocitat és permetre el trànsit normal dels conductors que circulen amb precaució però dissuadir de circular a velocitats superiors a les permeses per la incomoditat que generen els reductors a altes velocitats.

Estos reductors en entorns escolars (de 4 metres de longitud,  6 cm d’altura en el seu punt màxim i materials de component asfàltic) s’han executat totalment in situ, no són prefabricats, i prèvia a la seua ubicació s’ha instal·lat senyalització vertical indicant el límit de velocitat a 30 km/h.

“Per a esta regidoria és un plaer atendre al mandat ciutadà de reduir la velocitat del trànsit i augmentar la seguretat als carrers de la nostra ciutat, un mandat que rebem primer a les urnes i que se’ns recorda periòdicament a la Taula de la Mobilitat Sostenible” , ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. A este mandat, afegeix, “obeeixen les regulacions semafòriques que s’estan posant en marxa i també la instal·lació d’aquests reductors sol·licitades en els processos participatius, peticions que posen de manifest que són una majoria els valencians que volen que canvie la manera en què es ha gestionat el trànsit a la ciutat, i que volen per al futur una ciutat amb un trànsit més calmat, i menys contaminació”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.