Mobilitat Sostenible treballa prquè el servici de Valenbisi siga “més públic”

Valencia Noticias | Redacción.- Amb la finalitat d’avançar cap a una explotació “més pública i transparent” del servici privat de lloguer de bicicletes Valenbisi, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, s’ha reunit esta setmana amb els representants a Espanya de JC Decaux, empresa adjudicatària del servic en la ciutat de València.

El punt principal de la reunió ha sigut començar a establir un nou protocol de funcionament entre l’Ajuntament i l’empresa que gestiona Valenbisi, tenint en compte que, encara que el servici que ofereix l’empresa JC Decaux s’ha qualificat erròniament com a públic en nombroses ocasions, es tracta d’un servici gestionat de manera privada per l’empresa, a canvi de l’explotació publicitària de centenars d’elements de mobiliari urbà repartits per la ciutat.

Valenbisi es un servicio gestionado de manera privada.
image-262106
“Fins ara l’Ajuntament i la ciutadania ha desconegut les condicions econòmiques del servici, perquè l’anterior Equip de Govern mai va reclamar els diners que ingressava l’empresa (i no guanyava la ciutat) per l’explotació publicitària i pels abonaments de Valenbisi, ni es va interessar per saber el que costava a l’empresa oferir el servici. De manera que mai s’ha sabut el que deveres li costa a la ciutat Valenbisi. Nosaltres volem que això canvie, i encara que no podrem fer que el servici de bicicletes siga públic —ja que el contracte signat entre l’anterior equip de govern i JC Decaux lliga a la ciutat a mantindre la relació fins el 2029— tractarem que funcione de la manera més pública possible”, ha indicat Giuseppe Grezzi després de la reunió.

El regidor ha qualificat la trobada de “satisfactòria”, i ha agraït a Elena Fuster i Alberto Carrillo, Directora i Adjunt a la Direcció de Desenvolupament i Relacions Institucionals de JC Decaux respectivament, el seu compromís d’avançar en este camí durant els pròxims mesos.

“El servici que ofereix Valenbisi ha sigut molt positiu per a la incorporació de nous usuaris de la bicicleta a València i desitgem que així continue sent”, ha conclòs el regidor de Mobilitat Sostenible, que ha aprofitat també la trobada per a agrair a l’empresa que ja haja satisfet algunes de les demandes inicials de la Regidoria, com la substitució del vell número de pagament d’atenció telefònica per un número gratuït (una petició demandada durant anys sense èxit pels usuaris de Valenbisi).

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.