Morera defensa l’actualització de la Llei Electoral Valenciana perquè siga plural i representativa de la societat

València Notícies | Redacció.- El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha insistit hui en la necessitat d’aprofundir en els treballs “per a la reforma de la Llei Electoral Valenciana, que té ja 32 anys, per adaptar-la a la realitat social i política del poble valencià i s’ha de fer tot el possible perquè eixe important treball parlamentari estiga fet i aprovat en esta legislatura”. Morera ha fet estes declaracions en la inauguració de la sessió del Curs de Dret Parlamentari que s’ha celebrat hui a la cambra autonòmica amb alumnes de la Universitat Jaume I de Castelló.

En el discurs de benvinguda, el President de Les Corts ha aprofitat que el curs dels estudiants de la UJI versava sobre la reforma del sistema electoral valencià per a informar-los que, des del passat octubre de 2015, està aprovada la comissió especial d’estudi per a una possible reforma de l’Estatut d’Autonomia, a la qual es va afegir també l’estudi per a una nova Llei Electoral Valenciana.

inauguracion-de-la-sesion-del-curso-de-derecho-parlamentario-que-se-ha-celebrado-hoy-en-la-camara-autonomica-con-alumnas-de-la-universitat-jaume-i-de-castello

Segons el President, “la reforma és molt necessària perquè la llei parla d’una composició de 89 escons per a Les Corts, mentre que l’Estatut marca 99 que són els que en tenim en l’actualitat. Per tant, cal que la llei marca, des d’un consens molt ampli de tots els grups parlamentaris i de la societat, quina ha de ser la xifra de parlamentaris i parlamentàries que han de representar al poble valencià en la propera legislatura, com també hem d’estudiar, treballar i consensuar les famoses barreres electorals o les circumscripcions”.

Per al President del parlament valencià, “el treball d’eixa comissió en particular i de Les Corts en general és molt important i considere que s’ha de fer en esta legislatura, sempre des del marc del bon parlamentarisme, de la negociació, el diàleg i el consens, amb la finalitat d’aconseguir una Llei Electoral Valenciana moderna, actual, adaptada a la realitat social i política del nostre poble i que, per tant, defense la pluralitat democràtica i la representació, que no deixe a centenars de milers de valencianes i valencians sense representació perquè amb una major pluralitat parlamentària estem aconseguint representar a la quasi totalitat del poble valencià”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.