banner_990x90_EFE (1)

Morera reivindica el valor de la transparència dels interventors per combatre la corrupció

València Noticies | Redacció.-  El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha rebut hui en el Palau dels Borja els participants de les jornades de ASEINPA, que enguany se celebren a València i en les quals també han participat la Presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva, el Síndic Major de la Sindicatura de Comptes, Rafael Vicente Queralt i Luis de la Peña Rodríguez, Interventor de les Corts Generals.

El President de les Corts ha reivindicat el paper de les institucions i parlaments autonòmics “dins del mapa institucional de l’estat i la seua utilitat en regular el marc normatiu de convivència entre els ciutadans i afermar el model europeu de protecció social”.

El Presidente de les Corts ha reivindicado el papel de las instituciones y parlamentos autonómicos.
image-358204

En el seu discurs, el President ha destacat el valor de la transparència com un repte ineludible en el conjunt de les institucions “però especialment en la vida parlamentària a causa de la desafecció generalitzada que existeix cap als servidors públics i que està -comprensiblement- legitimada. La transparència dels interventors i interventores és fonamental per a combatre la corrupció en les institucions públiques”, segons ha assegurat Morera.

Finalment, el President ha assenyalat que “el repte comú entre polítics i treballadors públics ha de ser el de construir democràcies madures i de qualitat fomentant la participació ciutadana en els òrgans i processos parlamentaris, informant dia a dia de la gestió parlamentària amb l’ajuda de les noves tecnologies i desenvolupant mecanismes de control de l’activitat parlamentària com a pràctiques bàsiques de bon govern”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.