Moya: ‘Preguem que els clubs enceten una via de diàleg i siguen capaços d’anteposar els valors inherents a l’esport’

14871745191486553902Hercules-Valencia90_NoticiaAmpliada_NoticiaAmpliadaDes de la Direcció General d’Esport de la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport s’ha instat als màxims responsables del Valencia CF a que “s’evite repetir una mesura com l’emprada el passat diumenge en el partit celebrat a la Ciutat Esportiva de Paterna entre el València Mestalla i l’Hercules CF”, en el qual es va prohibir l’entrada dels aficionats de l’equip alacantí.

Segons el director general d’Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya “només tindre coneixement de la polèmica i davant del que entenem com un fet insòlit i que podria suposar una discriminació inacceptable, vam contactar amb els màxims responsables del València CF”.

Moya ha afegit que “una vegada escoltada l’argumentació dels dirigents del club, estem plenament convençuts que la decisió fou presa estrictament per motius de seguretat i per evitar possibles incidents dins de l’estadi, en el marc del Reglament de Prevenció de la Violència”.

“Tanmateix, la fórmula emprada no ha estat, de cap manera i com reconeixen des del propi club, la més encertada, ja que suposa una discriminació pel lloc de naixement i una generalització arbitrària i sense cap criteri de la sospita de potencials provocadors d’actes violents. A més, tot i que el València CF pot exercir el seu dret d’admissió, s’ha de fer atenent el que disposa la Llei d’Espectacles Públics de la Generalitat, extrem que no s’ha produït en aquesta ocasió”, ha explicat.

El director general d’Esport ha lamentat que “haja suposat un enfrontament entre els clubs i les aficions de dos dels equips històrics del nostre futbol, als qui preguem que enceten una via de diàleg constructiu i que, malgrat la defensa legítima dels seus interessos particulars, siguen capaços d’anteposar els valors inherents a l’esport”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.