Mulet: “Ja vam advertir de les conseqüències del mètode Rajoy amb les dessaladores i som de nou la riota d’Europa”

IMG_7480
image-414239
Compromís va realizar, l’anterior legislatura, diverses peticions de compareixença, documentació i fins i tot va instar a deixar sense efecte els convenis rubricats al seu dia. Acuamed no rep els afectats

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat “la falta d’amor propi per part de l’Estat espanyol i Acuamed cap a les plantes dessalinitzadores i la situació que afecta els ajuntaments suposadament usuaris, que no podran pagar aigua dessalada en les actuals condicions de preus per metre cúbic“. Després de dos governs de diferent signe polític -PSOE i PP- i greus escàndols en la gestió de l’empresa Acuamed, hui investigats per l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF), “no han fet res per trobar una solució a tan nefasta gestió, ni tan sols dialogar i segueixen sense rebre a les autoritats dels municipis que ho demanem“, ha retret.

El Programa Agua, buscava pal·liar el dèficit hídric dels municipis en el context d’una bombolla econòmica mitjançant costoses dessaladores que havien d’entrar en funcionament el 2009. “La realitat és que porten set anys aturades. Des de Compromís ja vam advertir de les conseqüències de no posar-les en funcionament i seguir mantenint el cap sota l’ala davant els problemes, el conegut com a mètode Rajoy. Ara s’ha posat data de caducitat a l’expedient i, si no funcionen en poc més de mig any, Espanya hauria de tornar a la Unió Europea els diners que va rebre per a aquestes infraestructures. A més del descrèdit que suposa cap a la nostra credibilitat exterior i voluntat de desenvolupament, deixa clar com de mal gestors han estat els diferents governs“, ha abundat.

La coalició ha defensat que davant els canvis en la realitat i la impossibilitat que regants i ajuntaments paguen una aigua deu vegades més cara que la dels actuals pous, quedaren sense efecte els convenis signats per anteriors ajuntaments. “Plantegen un impossible i és que els agricultors -inmersos en una crisi conjuntural al país valencià- paguen deu vegades més per l’aigua. Un nou greuge per a un territori mal finançat i espoliat amb el qual no s’està tenint cap diàleg que vaja més enllà d’actituds mamporreres i amenaçadores com les de Montoro, que busca recaptar per sobre de les nostres possibilitats i drets, en ocasions hipotecats per la mala gestió dels populars“, ha conclòs.

Els senadors de la coalició, Carles Mulet i Jordi Navarrete, sol·licitaran de nou la compareixença del ministre de Medi Ambient tan prompte es configure el Govern i reiterar noves preguntes i les no contestades en l’anterior legislatura, de forma imminent.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.