Naix el grup de treball ‘VALÈNCIA TECH CITY’ per  convertir la ciutat en referent d’innovació i desenvolupament tecnològic

En el projecte col·laboren universitats, parcs tecnològics i centres d’investigació

 1112 VLC Tech City

Este matí s’ha constituït el grup de treball de la plataforma ‘València Tech City’, amb l’objectiu de convertir la ciutat en «una capital referent en la innovació i el desenvolupament de noves tecnologies», segons ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez. El projecte, que compta amb la col·laboració d’universitats, parcs tecnològics i centres d’investigació, entre d’altres, pretén «atraure talent internacional i inversions estrangeres».

 

‘València Tech City’ perseguix «la construcció d’un nou model econòmic a la ciutat de València que siga sostenible i intel·ligent i que, per tant, aposte per la innovació i per les empreses de base tecnològica», ha manifestat Sandra Gómez. Per a això, «volem anar de la mà de les entitats i agents que treballen en innovació», de manera que la iniciativa «compta amb la col·laboració publicoprivada, on les nostres universitats, les empreses, les acceleradores, incubadores, els col·legis professionals, els parcs tecnològics i els centres d’investigació, entre d’altres, tenen un paper fonamental».

 

En eixe sentit, «la ciutat ha de convertir-se en un enclavament tecnològic, on les administracions públiques, les universitats i les empreses treballen juntes en el marc de la innovació», ha sostingut l’edil, per a qui «les administracions hem de tindre processos  àgils que permeten construir empreses amb garanties». El grup de treball realitzarà un estudi de sector i plantejarà una estratègia «que ens permeta ser una ciutat que atraga i siga capaç de retindre talent internacional, així com inversions estrangeres» i «puga competir en l’arc mediterrani».

 

La secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, ha destacat «la importància de ser referents a Europa i fomentar l’atracció de fons a la ciutat». Per la seua banda, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, ha posat l’accent en «la necessitat d’una estratègia conjunta en la qual els ajuntaments s’impliquen i es promoga la competitivitat de la Comunitat Valenciana».

 

 

 

En el proyecto colaboran universidades, parques tecnológicos y centros de investigación

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.