Nomdedéu atribueix l’increment de la desocupació a la fi de la campanya estival

Economía destaca que la Comunitat Valenciana es la autonomía que más empleo ha generado este trimestre. (Enric Nomdedéu).El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha analitzat hui les dades d’atur registrat del mes d’agost fets públics pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, segons els quals l’atur a la Comunitat Valenciana s’ha incrementat en 1.938 persones, la qual cosa suposa un increment del 0,52% en termes intermensuals.

Nomdedéu ha destacat que l’increment de l’atur d’aquest mes s’ha concentrat especialment en el sector serveis (+1,98%), la qual cosa demostra que l’augment es deu a la fi de la campanya d’estiu.

De fet, segons ha detallat, “l’atur baixa de forma important en els sectors industrials (-2,1%) i en l’agricultura (-6,51%), i també ho fa en 14 de les 34 comarques de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, el responsable del Servef ha recordat que la Generalitat ofereix ajudes de fins a 10.000 euros a les empreses del sector turístic de la Comunitat que amplien els contractes dels seus treballadors o els converteixen en indefinits.

Amb aquestes subvencions, que han sigut consensuades entre l’empresariat, els sindicats i l’Administració, la Generalitat vol lluitar contra l’alta temporalitat del sector i oferir estabilitat laboral als seus treballadors.

El secretari autonòmic d’Ocupació ha destacat que es tracta de la primera vegada que el Servei Valencià d’Ocupació engega una iniciativa d’aquest tipus “dirigida a un dels sectors més importants de la nostra Comunitat”.

Així mateix, Enric Nomdedéu, ha ressaltat que el comportament del mercat de treball a la Comunitat és millor que en la resta d’Espanya. Així, l’increment de l’atur a la Comunitat es troba per sota del que s’ha produït en l’Estat (+0,52 CV – +0,64% ESP) i l’afiliació a la Seguretat Social s’ha incrementat lleugerament (0,01%).

“Ens trobem davant unes dades que en termes agregats són negatius sense pal·liatius, ha assenyalat, però que reflecteixen una evolució dual del país fruit principalment de l’estacionalitat de l’economia”, ha afegit.

Així mateix, el responsable del Servef ha destacat el fet que els majors increments s’hagen produït entre les persones sense ocupació anterior i entre els més joves, la qual cosa podria deure’s, segons ell, al fet que “la gent està confiant cada vegada més en el Servei Valencià d’Ocupació i s’inscriu per a participar en els nostres programes”.

“No obstant açò, ha afegit, és evident que encara queda molt per fer per a recuperar l’ocupació i garantir el dret al treball en la quantitat i en la qualitat que voldríem”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.