BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Nomdedéu desgrana les dificultats amb les quals s’ha trobat el nou govern en els primers 100 dies

Nomdedéu desgrana las dificultades con las que se ha encontrado el nuevo gobierno en los primeros 100 días (1)
image-242010
 El vicealcalde denúncia que el “govern monocolor del PP durant 24 anys s’havia convertit en un règim d’amiguismes i tractes de favor”

El vicealcalde de Castelló, Enric Nomdedéu, ha realitzat aquest matí un balanç de les dificultats que el nou Govern Municipal, que integren Compromís i el PSPV, s’ha trobat en els 100 primers dies de mandat, en assumir la direcció de l’Ajuntament de Castelló després dels 24 anys de govern del Partit Popular.

Així, aprofitant la seua presència en el cicle de desdejunis-tertúlies que organitza el Casino Antic de Castelló, ha denunciat que “les condicions en les quals treballem i allò que ens hem trobat a l’Ajuntament de Castelló és que, després de 24 anys de govern monocolor, s’havia convertit en un règim on a qualsevol pregunta o a qualsevol proposta nova, la resposta era que sempre s’havia fet així. A més, s’havien creat estructures de poder al marge de l’organigrama oficial de l’Ajuntament”.

Nomdedéu desgrana las dificultades con las que se ha encontrado el nuevo gobierno en los primeros 100 días (2)Nomdedéu ha afirmat que a l’Ajuntament dirigit per l’anterior equip de govern “hi ha hagut un greu problema de deixadesa, d’abandó, de despreocupació i d’irresponsabilitat greu en alguns casos”. I per a explicar aquesta afirmació, el vicealcalde ha exemplificat amb diversos casos viscuts per l’actual equip de govern. El portaveu ha explicat que abans no es demanaven permisos d’ocupació de via pública per a realitzar esdeveniments com, per exemple, el dia de les paelles de les festes de Sant Pere; o que no existeixen plans d’emergència en alguns edificis públics, la qual cosa és “d’una enorme irresponsabilitat i a la que ja hem reaccionat demanant als tècnics treballar a marxes forçades per a poder preparar-los”.

El vicealcalde també ha parlat del total descontrol en habitatges de titularitat municipal, on “ens hem trobat amb una família que té un habitatge social de l’Ajuntament per a gastar-la només en els tres mesos d’estiu perquè la resta de l’any viu a Madrid o titulars morts que han deixat l’habitatge en herència o no sense saber molt bé si es podia”. Més descontrol en el tema de patrimoni de l’Ajuntament on “a la Casa Municipal de Cultura hi ha habitacions i habitacions amb exemplars de l’obra de Bernat Artola, quadres Premi Ciutat de Castelló, l’obra d’Habitat Artístic, o un Vicent Castell valorat en 9.000 €, tirats per terra, acumulant pols i floridura”.

Nomdedéu desgrana las dificultades con las que se ha encontrado el nuevo gobierno en los primeros 100 días (3)A més, Nomdedéu també ha explicat el descontrol amb la cessió de locals a grups o associacions “alguns sense cap acord documentat, sense contractes, cadascun amb unes condicions diferents, absolutament discrecionals per part del govern, és a dir, amiguisme i tracte de favor. El que hem fet nosaltres és, en primer lloc tindre clar que l’administració no parla, l’administració escriu i per això hem elaborat reglaments i un inventari per saber qui està ocupant cadascun dels espais, per què i per a fer què. El següent pas serà oficialitzar-lo amb contractes de cessió”.

Com a resum, el vicealcalde ha afirmat que “el procediment administratiu de l’Ajuntament del PP s’havia convertit en un règim, en una determinada manera de fer, amb moltes irregularitats administratives, amb processos viciats i amb extorsions a algunes empreses. Hi ha hagut deixadesa, irresponsabilitat, sensació d’impunitat absoluta i hi ha hagut el convenciment de què no només sempre s’havia fet així, sinó que sempre se seguiria fent així perquè creien que sempre anaven a governar ells; però va haver-hi unes eleccions i la ciutat de Castelló va dir prou”.

 

El portaveu del govern ha finalitzat la seua intervenció afirmant que “aquest govern dedicarà tots els seus esforços i talent en recuperar la netedat administrativa i econòmica, i en tot això la transparència jugarà un paper determinant. El pròxim 9 de desembre entrarà en vigor la nova llei de transparència, que impedirà totes aquestes pràctiques nocives, i l’Ajuntament estarà en condicions sobrades de complir en tot allò que la llei de transparència ens reclama i, a més a més, tenim la intenció d’anar molt més enllà”.

 

 

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.