Nomdedéu destaca que estem davant el mes de maig amb menor nombre de persones aturades des de l’any 2009

enric-nomdedeuEl secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur registrat fets públics pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, segons els quals l’atur a la Comunitat Valenciana ha disminuït aquest mes en 6.327 persones, és a dir un -1,66%.

Nomdedéu ha mostrat la satisfacció del Govern valencià “per unes dades que confirmen la tendència positiva de la Comunitat en recuperació de llocs de treball, ja que estem davant el mes de maig amb menys persones aturades a la Comunitat des de l’any 2009”.

Les dades anuals acumulen fins avui un descens del -6,92%, la qual cosa significa que més de 27.000 valencianes i valencians han abandonat l’atur i la Comunitat Valenciana continua mantenint millors xifres que la mitjana de l’Estat, que està en -6,04%. Així, Enric Nomdedéu ha valorat el fet que la Comunitat siga la segona autonomia amb major descens de l’atur en termes anuals.

Quant a les afiliacions a la Seguretat Social, el comportament ha sigut també positiu ja que al maig s’aconsegueix la xifra d’1.856.645 afiliacions, la millor dada d’un mes de maig des de 2008. En termes interanuals l’afiliació augmenta a la Comunitat en un +4,09% (72.976 afiliats més), al voltant d’un punt per sobre del registre nacional (3,11%).

‘Avalem Joves Plus’

El responsable del Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha destacat el fet que l’atur haja disminuït en tots els col·lectius i sectors d’activitat i en en totes les comarques de València, Castelló i Alacant. No obstant açò, les diferències de gènere persisteixen i la recuperació de l’atur arriba en menor mesura als més joves, per la qual cosa Nomdedéu ha afirmat “encara ens queda molt per a fer i cal reflexionar, analitzar i plantejar nous objectius”.

En aquest sentit, ha recordat que el Servei Públic d’Ocupació Valenciana està impulsant la segona edició del pla ‘Avalem Joves’, denominada ‘Avalem Joves Plus’, que en aquesta ocasió comptarà amb més recursos, concretament més de 100 milions d’euros, i arribarà a un major nombre de joves, ja que s’esperen crear 5.400 llocs de treball, enfront dels 3.500 que es van crear l’any passat. “És el pla d’ocupació més ambiciosa que s’ha realitzat per a facilitar l’accés a l’ocupació dels i les joves de la Comunitat”, ha explicat el secretari autonòmic.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació també està prenent mesurades per a fomentar i millorar l’ocupació femenina, com a subvencions a la contractació de dones o la creació d’ajudes perquè les dones autònomes embarassades puguen contractar a algú que les substituïsca durant el seu permís per maternitat.

Nomdedéu ha destacat que el Servef està estudiant els reptes i oportunitats que presenta el mercat de treball a la Comunitat i els nous nínxols d’ocupació. “Per açò, convidem a totes i a tots a les jornades ‘Esperant els Robots: el futur del treball a la Comunitat Valenciana’ que organitzem el 12 i 13 de juny en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat, a València, on debatrem sobre el futur del treball a la Comunitat”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.