Nou mesos de presó preventiva per al presumpte líder d’una secta que hauria captat una jove valenciana

Patricia-Aguilar-Sant-Marti-Junin_2046405519_55122474_651x366Un jutge peruà va ordenar ahir nou mesos de presó preventiva per al presumpte líder d’una secta que hauria captat tres dones i cinc menors, entre ells la jove valenciana Patricia Aguilar i la seva filla de dos mesos, pel presumpte delicte de tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual i laboral. Amb aquesta decisió el magistrat va atendre la petició de la fiscal, que dijous havia reclamat aquesta mesura.

Patricia Aguilar va ser trobada la setmana passada sola i tenint cura de diversos menors, entre ells la seva filla de dos mesos, en una casa de la zona selvàtica de Chanchamayo, dins del municipi de San Martín de Pangoa. A diversos quilòmetres va ser capturat el considerat líder de la secta coneguda com a Gnosis, Félix Steven Manrique, que estava acompanyat de dues dones, una d’elles embarassada de vuit mesos, “molt primes i amb senyals de violència”, segons la portaveu de la família de Patricia Aguilar, Noelia Bru.

 El presumpte captor, que es presentava com un guru, va conèixer Aguilar quan era menor d’edat en una web esotèrica i la va convèncer perquè deixés la seva família i s’unís a ell al Perú, cosa que la jove va fer el 7 de gener de 2017, ja amb 18 anys.

Des de llavors, Aguilar, que ara té 19 anys, vivia amb Manrique i les altres dues dones identificades com a Paola Vega Passano, de 42 anys, i Maryori García Valverde, de 29 anys, que també havien perdut el contacte amb els seus familiars.

Les víctimes, que actualment estan refugiades en un alberg del ministeri de la Dona i Poblacions Vulnerables a Lima, encara no han pogut conversar amb els seus familiars “perquè estan aïllades”, segons va informar a Efe la germana de Paola Vega, Marjorie Vega. “Estan rebent teràpia psicològica per poder veure’ns en algun moment, però ara no ho podem fer”, va explicar Vega.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.