Per primera vegada hi ha una dona entre els llauradors exemplars de València homenatjats en el Dia de L’Horta

València Noticies | Redacció.- L’Alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit este diumenge en la pedania de Mauella la celebració del Dia de L’Horta, que coincideix amb la festivitat de San Isidro Labrador, un acte organitzat pel Consell Agrari Municipal de València, la vicepresidenta del qual és la regidora d’Agricultura i Horta, Consol Castillo. S’han lliurat els diplomes als Llauradors  Exemplars de l’any 2016, entre els quals per primera vegada hi ha hagut una dona. Ribó ha reiterat en la seua intervenció la voluntat de l’equip de govern de posar l’horta en el centre de les polítiques municipals, protegint-la i impulsant entre la ciutadania el consum dels aliments de qualitat i proximitat que en ella es produeixen.

Amparo Nàcher Gimeno, de Castellar, s’ha convertit en la primera dona que rep el diploma que el Consell Agrari concedeix als Llauradors Exemplars. Ho ha rebut en un any en el qual per primera vegada l’Ajuntament de València compta amb una regidoria d’Agricultura i Horta al capdavant la qual està també una dona, Consol Castillo. Al costat d’Amparo Nàcher han rebut esta distinció Silvestre Carceller Roig, de Cases de Bárcena; Vicente Palanca Palanca, de Benifaraig, i Daniel Moreno Arce, de la Torre.

Amparo Nàcher Gimeno, de Castellar, se convirtió en la primera mujer que recibe el diploma que el Consell Agrari concede a  los Labradores Ejemplares.
image-371597

Després del lliurament dels diplomes ha pres la paraula l’alcalde Joan Ribó, que ha felicitat als quatre nous Agricultors Exemplars de 2016,  en què la festivitat de San Isidro Labrador adquireix també dimensió de “Dia de L`Horta” i inclou, a més d’este acte, una exposició de fotografies de Dones de l’horta, una mostra de productes, actuacions musicals, un menjar popular, una ruta amb bicicleta València-Mauella i la presentació del llibre “La Batalla de l’Horta”, escrit pel periodista Enric Llopis.

En la seua intervenció, Joan ha destacat “una raó molt poderosa per  celebrar la festa de hui: la condició de València com a única ciutat europea que compta amb un espai d’horta periurbana tan important, que molt sovint no ha tingut la consideració que mereix i s’ha vist com una oportunitat per a requalificar-la i construir sobre ella, condemnada massa ràpid a una desaparició teòricament inevitable”.

Enfront d’eixa situació, Ribó ha assenyalat que la voluntat del nou equip de govern és “no solament protegir-la perquè no seguisca disminuint, sinó posar-la en valor i col·locar-la en el centre de les polítiques municipals”, i a eixa voluntat ha associat la creació de la primera regidoria d’Agricultura i Horta de l’Ajuntament de València. ”Tan aviat com ens vam fer càrrec del govern de la ciutat anunciaren la nostra intenció irrenunciable de prioritzar l’horta i l’agricultura en les nostres polítiques”.

Ha ressaltat també el protagonisme, en la nova etapa, “de les poblacions que custodien l’Horta”, en referència a les denominades pedanies, de la qual Mauella, on s’ha celebrat l’acte, és una de les més xicotetes. ”Així ho reiterem, per exemple, quan van prendre possessió els joves alcaldes dels pobles que són part de València”.

S’ha referit igualment al fet que tant la regidoria d’Agricultura i Horta com el Consell Agrari Municipal tenen en esta nova etapa la tasca de contribuir a potenciar el binomi Horta-Ciutat en tots els àmbits, i ha posat de rellevància que “el nostre compromís per a preservar l’horta ha d’anar acompanyat per lleis que la protegisquen, per polítiques que impulsen el cooperativisme i la convertisquen en la subministradora més important de productes de proximitat i aliments de qualitat per a les nostres famílies i per als menjadors escolars”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.