BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Política Lingüística convoca subvencions per al foment del multilingüisme en l’àmbit musical

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, ha publicat aquest dijous en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ la convocatòria de subvencions per al foment del valencià i el multilingüisme en l’àmbit musical per a l’any 2018. Podran optar a aquestes ajudes les persones físiques o jurídiques que duguen a terme activitats de creació, producció i difusió d’activitats musicals que fomenten el multilingüisme i, especialment, el valencià.

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, ha destacat que “aquesta és la segona convocatòria d’aquestes ajudes que convoca aquest govern i és una de les línies principals destinades a la consolidació de la indústria cultural de la música en valencià. Volem fomentar festivals i concerts, però també, i especialment, la producció, de manera que qualsevol cantant o qualsevol grup no es veja limitat a l’hora de posar en marxa un projecte musical pel fet de no tindre finançament”.

L’import total de les ajudes és de 200.000 euros, que es repartiran en tres modalitats: festivals i concerts, amb una dotació de 75.000 euros per a cada una, i gravació de música, amb un pressupost de 50.000 euros.
Se subvencionaran les fases de preproducció, producció i difusió de la postproducció, incloent-hi les despeses de màrqueting i de promoció de les activitats.

Per a la concessió de les subvencions, en les tres modalitats es valoraran criteris com el pressupost, la qualitat cultural i/o artística del projecte, els reconeixements en festivals i en premsa especialitzada de l’activitat, la trajectòria musical de la persona o entitat que sol·licita l’ajuda, així com la seua participació en festivals i programes audiovisuals especialitzats, la incidència social i la presència en xarxes socials i l’ús del valencià en el repertori.

Aquestes ajudes manifesten el compromís del Consell amb la conservació, la protecció i la promoció del patrimoni cultural valencià i el foment de totes les activitats que facen present el valencià en la creació artística.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.