PP, Cs i PSOE ratifiquen l’Acord d’Associació UE-SADC que tant perjudica la citricultura de l’Estat

IMG_0523Compromís defensa en solitari al Senat la seua no ratificació per “tòxic i letal” per a la viabilitat de la citricultura estatal, per la competència que suposa i els perills que comporten l’arribada de malalties

 Madrid,  Compromís ha defensat hui al Senat en solitari la seua negativa a donar suport a la ratificació de l’Acord d’Associació Econòmica entre la Unió Europea i els seus estats membres i els Estats de l’AAE de la Comunitat per al Desenvolupament de l’Àfrica Meridional (SADC) que s’ha demostrat com “nefast” per als interessos de la citricultura del nostre país.

 Recentment el PP ha formalitzat una moció al Senat, després d’escoltar la mateixa manera que Compromís a les organitzacions agràries valencianes, en què admeten que aquest Acord genera problemes sanitaris a les fronteres. “Reconeixen de forma clara que l’arribada de contenidors de cítrics de Sud-àfrica van acompanyats de plagues que generen problemes que impossibiliten la comercialització dels cítrics i que són malalties que no estan presents a la citricultura europea, de manera que comporten el greu risc que puguen introduir-se al territori comunitari amb conseqüències desastroses per a la seua citricultura“, ha remarcat Carles Mulet, que ha defensat el veto de la formació valenciana al tractat.

 Mulet ha exigit, a més de la no ratificació de l’Acord oficialment en vigor i que ha generat pertorbacions greus en el mercat de cítrics, l’aplicació de la clàusula de salvaguarda del mercatper la pressió competitiva i la no adaptació real a les condicions dels cítrics de l’Estat, on els valencians suposen un important pes en el conjunt espanyol i són, per tant els principals castigats amb aquest acord.

 “Això del PP és de riure per la seua incongruència. Ens dona igual el xàfec que hem suportat de la resta de grups que han votat de forma més o menys educada al nostre veto. PP, PSOE i Ciutadans entre d’altres s’han manifestat de forma clara el seu acord cap a aquest Tractat. Els hem recordat que rebutgen mesures de control en frontera a les arribades i eixides de cítrics amb destinació a Europa, ens asseguren que tenim als millors inspectors i que els protocols són suficients per detector aquestes plagues però veiem com la Xylella fastidiosa, ja arriba a Madrid i com el PP va votar en contra de reforçar les inspeccions i està ignorant al Senat des de 2015 aquest important problema“, ha afegit el portaveu de Compromís al Senat, que els ha titllat d'”irresponsables“.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.