PSPV, Compromís i CSeM, en contra dels desnonaments de primers habitatges per motius econòmics

Els tres grups han presentat una moció per a declarar a Castelló municipi contrari als llançaments en llars habituals

Els grups municipals de Compromís, PSPV i Castelló en Moviment han presentat una moció conjunta perquè, en el Ple de l’Ajuntament que se celebrarà dijous que ve 17 de desembre, s’acorde declarar a Castelló com a municipi contrari als desnonaments d’habitatges familiars habituals o de primera residència per motius econòmics.

A més, la moció estableix que s’acordarà que la “administració municipal no col·laborarà en cap cas de procediment de desnonament d’habitatge habitual així com prohibirà els desallotjaments d’habitatges públics per causes econòmiques sobrevingudes”.

Els tres grups polítics han establit en la moció que s’acordarà amb les direccions de bancs i caixes “la realització d’un cens dels habitatges buits en mans d’entitats financeres o que tenen com a titulars a persones jurídiques, per a poder oferir aquests habitatges en lloguer social assequible”, mai superior al 30% dels ingressos nets de la unitat familiar. En cas de no tenir cap ingrés, s’estudiarà cada cas en particular per a optar a diferents ajudes per part de l’Ajuntament de Castelló.

L’Ajuntament igualment engegarà, amb la major celeritat possible, una Borsa d’Habitatge Social, “gestionada pels serveis municipals que incorpore habitatges socials aportats per l’administració pública, bancs i immobiliàries, propietaris particulars i altres entitats socials i de l’església”. Es promouran també mecanismes d’incentiu (fiscal, econòmic, etc.) per a promoure aquesta borsa.

També se sol·licitarà a les entitats financeres que operen en el municipi de Castelló la suspensió dels expedients de desallotjament i la paralització dels procediments en curs, per a poder cercar solucions alternatives amb la intermediació de l’Ajuntament. Així mateix, es declararan entitats no grates aquells bancs, entitats financeres o immobiliàries que no respecten l’article 47 de la Constitució i es realitzaran canvis en la normativa interna de l’Ajuntament per a facilitar que aquest treballe preferentment amb bancs que no realitzen desallotjaments de primer habitatge.

 

La moció conjunta compromet als grups de PSPV, Compromís i Castelló en Moviment a donar suport a iniciatives, plataformes i espais de debat en defensa del dret d’habitatge que s’organitzen en el nostre municipi, així com a realitzar campanyes informatives sobre drets en casos d’execució hipotecària i drets d’informació davant les entitats financeres.
L’Ajuntament mantindrà una estreta col·laboració amb Jutjat, Audiència Provincial i Col·legi de Procuradors per a facilitar que, quan es troben davant un procediment de desnonament, que al costat de la citació a judici i la còpia de la demanda s’acompanye un fullet informatiu dels serveis i programes d’assistència i d’habitatge.
A través de la moció, el Consistori es compromet a sol·licitar al EIGE (Entitat d’Infraestructures de la Generalitat) que continuen les polítiques públiques d’accés a habitatges, posant a la disposició de la ciutadania les que siguen de la seua titularitat i que no estiguen afectades per expedients expropiatoris en curs, en règim de lloguer social, prioritàriament. Així com impulsar un conveni de col·laboració amb EIGE perquè l’Ajuntament puga gestionar directament habitatges socials per a satisfer demandes d’urgència. En aquest sentit, l’Ajuntament de Castelló, tal com va anunciar recentment, es constituirà en col·laborador de la Xarxa Lloga de la Generalitat per a facilitar l’existència d’una borsa d’habitatges de lloguer accessible.
Així mateix, a través de l’Oficina d’Habitatge s’atendran les problemàtiques derivades dels desnonaments i s’oferirà informació i orientació en l’àmbit de l’habitatge. L’Ajuntament destinarà els recursos necessaris per al seu funcionament. També es gestionaran de forma adequada el parc d’habitatges municipals per a la seua ocupació per famílies en risc social. Així com destinar recursos per a la seua revisió i manteniment en condicions adequades.
Finalment, tal com ja va anunciar recentment l’Ajuntament, s’establiran vies de col·laboració amb empreses subministradores perquè no deixen sense proveïment a persones en situació de vulnerabilitat social que no puguen fer front al pagament dels rebuts.

 Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.