Puig destaca el Consell Valencià de Cultura com la primera institució estatutària amb majoria de dones entre els seus membres24/09/2018 Puig destaca el Consell Valencià de Cultura com la primera institució estatutària amb majoria de dones entre els seus membres – El president ha assistit a l’obertura del ple del CVC, on ha assegurat que institucions com aquesta són “molt importants per mantenir viu i en tota la fortalesa l’autogovern valencià” València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el fet que el Consell Valencià de Cultura (CVC) siga “la primera institució estatutària valenciana» que ja conta amb més dones que homes entre els seus membres. Així s’ha manifestat el cap del Consell a l’obertura del ple del CVC, que ha tingut lloc al Palau de Forcalló, seu de la institució, on ha assenyalat que aquesta majoria de dones per mandat de les Corts “significa que l’aposta per la igualtat és una aposta irreversible a la societat i a les institucions valencianes”. A l’obertura de la sessió plenària el president ha assegurat que instruments com el CVC són “molt importants per mantenir viu i en tota la fortalesa l’autogovern valencià”, al temps que ha lamentat que s’haja intentat aprofitar la crisi per minimitzar el model autonòmic. “Es va intentar en un moment determinat raquititzar la pròpia estructura estatutària”, ha denunciat Puig, qui ha recalcat que el Consell està treballant per tornar a consolidar l’arquitectura institucional valenciana. En aquest sentit, ha expressat que la democràcia i la participació “mai són una despesa innecessària” i ha destacat que al ple del CVC estiguen presents «persones de distintes maneres de pensar i d’entendre la pròpia cultura”. Una “suma de mirades” que Puig ha considerat “fonamental” per a la “construcció democràtica”. A més, Puig també ha aprofitat per agrair els membres del CVC “el seu treball en favor de la veracitat, objectivitat, imparcialitat i respecte al pluralisme cultural i lingüístic de la societat valenciana”, així com l’itinerari recent de la pròpia institució, basat, en paraules del president, en la tolerància, la capacitat crítica i la recuperació del prestigi.

180924_FOTO_2_PLENO_CVC El president ha assistit a l’obertura del ple del CVC, on ha assegurat que institucions com aquesta són “molt importants per mantenir viu i en tota la fortalesa l’autogovern valencià”

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el fet que el Consell Valencià de Cultura (CVC) siga “la primera institució estatutària valenciana» que ja conta amb més dones que homes entre els seus membres.

Així s’ha manifestat el cap del Consell a l’obertura del ple del CVC, que ha tingut lloc al Palau de Forcalló, seu de la institució, on ha assenyalat que aquesta majoria de dones per mandat de les Corts “significa que l’aposta per la igualtat és una aposta irreversible a la societat i a les institucions valencianes”.

A l’obertura de la sessió plenària el president ha assegurat que instruments com el CVC són “molt importants per mantenir viu i en tota la fortalesa l’autogovern valencià”, al temps que ha lamentat que s’haja intentat aprofitar la crisi per minimitzar el model autonòmic.

“Es va intentar en un moment determinat raquititzar la pròpia estructura estatutària”, ha denunciat Puig, qui ha recalcat que el Consell està treballant per tornar a consolidar l’arquitectura institucional valenciana.

En aquest sentit, ha expressat que la democràcia i la participació “mai són una despesa innecessària” i ha destacat que al ple del CVC estiguen presents «persones de distintes maneres de pensar i d’entendre la pròpia cultura”. Una “suma de mirades” que Puig ha considerat “fonamental” per a la “construcció democràtica”.

A més, Puig també ha aprofitat per agrair els membres del CVC “el seu treball en favor de la veracitat, objectivitat, imparcialitat i respecte al pluralisme cultural i lingüístic de la societat valenciana”, així com l’itinerari recent de la pròpia institució, basat, en paraules del president, en la tolerància, la capacitat crítica i la recuperació del prestigi.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.