BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Puig es compromet a pagar els 8 milions de deute amb l’Ajuntament de Castelló

Recepcion Ximo Puig 1L’alcaldessa anuncia la col·laboració del Consell a crear el bitllet únic metropolità, atendre reivindicacions històriques en sanitat i educació i impulsar el turisme, el comerç i l’ocupació

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha garantit hui el pagament del deute de 8 milions d’euros que el Consell manté amb lla ciutat, un anunci que ha fet en la seua primera visita oficial a l’Ajuntament de Castelló i després de mantenir una reunió de treball amb l’equip de govern presidit per l’alcaldessa, Amparo Marco. Puig ha explicat que ara s’estudiarà la singularitat de cada conveni per a veure si estan pressupostats o no però “el que evidenciem hui és el compromís de la Generalitat de pagar els deutes que té amb Castelló”. Els 8 milions d’euros corresponen, fonamentalment, a les obres de remodelació del Gaetà Huguet i a la rehabilitació de l’antic edifici d’Hisenda en la plaça Hort dels Corders a més d’altres programes, que en alguns casos s’arrosseguen des de l’exercici de 2013.

“Estem en un moment de gran dificultat econòmica però no va a ser una excusa per a actuar amb contundència en els temes fonamentals”, ha argumentat Puig, qui ha subratllat que “la reunió de treball ve a constatar que Ajuntament i Generalitat anem a treballar de la mà per a generar un nou espai de prosperitat per als ciutadans de Castelló”. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha incidit que “la nostra és una agenda social, compartida amb l’Ajuntament de Castelló, un Ajuntament fonamental per a entendre la Comunitat Valenciana”.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha traslladat a Ximo Puig la “total col·laboració i cooperació amb la Generalitat” i ha garantit “lleialtat institucional”, però li ha recordat que “també anem a ser reivindicatius perquè la nostra ciutat tinga el que es mereix. Castelló no és més que cap altre municipi de la Comunitat, però menys tampoc”.

A més del pagament del deute, Marco ha demanat suport a la Generalitat perquè “ens ajude a exercir la capitalitat entesa com una manera de col·laborar amb la resta de municipis per a avançar en la senda de la creació d’ocupació, del creixement econòmic i del benestar”. Una labor en la qual és importantíssim el transport, ha afegit l’alcaldessa de Castelló, per la qual cosa ha sol·licitat a la Generalitat la creació d’un bitllet únic metropolità perquè “puguem articular una vertadera àrea metropolitana; apostar per la mobilitat sostenible és molt important per a Castelló”, ha dit.

El Govern municipal també ha posat sobre la taula reivindicacions històriques en infraestructures sanitàries i educatives, per la qual cosa ha emplaçat a la Generalitat al fet que, en l’actual mandat, execute el centre de salut i el col·legi del Raval Universitari.

Accés als habitatges de la Sareb

El turisme, l’ocupació, el comerç, el sector pesquer i l’accés a l’habitatge han sigut altres àmbits en els quals Empare Marco ha sol·licitat la “col·laboració i impuls” per part del Govern autonòmic. Així, s’ha referit a la redacció del Pla Estratègic de Turisme amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme per a “situar a Castelló en el mapa del turisme internacional”.

L’alcaldessa també ha recordat que les polítiques actives de creació d’ocupació són competència de la Generalitat pel que ha instat a fer un esforç addicional per a tractar de donar oportunitats als 17.000 castellonencs que estan en situació de desocupació. En en aquest sentit, Puig ha reconegut que “Castelló ha patit la crisi amb més virulència i és una ferida enorme que hem de cicatritzar”.

Marco ha aprofitat la visita del president de la Generalitat per a demanar-li que intervinga davant la Sareb, ja que l’Ajuntament no té competències, i que “pose a la disposició dels municipis els habitatges que té tancats i així facilitar l’accés a aquelles famílies que són víctimes de llançaments hipotecaris o que no poden accedir a un habitatge digne, que és un dret constitucional”.

Després d’enumerar les reivindicacions, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït la disponibilitat de Ximo Puig de col·laborar amb el govern municipal de Castelló perquè “hem trobat un president sensible, que va a ajudar al fet que Castelló se situe en el mapa del positiu”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.