Puig manté una reunió “cordial” amb Oltra, que dóna per tancada la polèmica

puig-mantiene-una-reunion-cordial-con-oltra-que-da-por-cerrada-la-polemica-768x519El president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, han mantingut este dimecres una reunió “cordial i amable”, centrada en abordar l’inici del curs polític, i amb la qual la coportaveu de Compromís dóna per tancada la polèmica oberta pels desacords de la setmana passada.

La reunió ha durat aproximadament una hora i suposa la primera trobada entre tots dos dirigents després de les vacances i, especialment, després dels desacords produïts en el si del Govern valencià, encara que cap dels dos ha volgut fer declaracions públiques després de la trobada.

Fonts de la Vicepresidència han informat a EFE que la reunió s’ha centrat en abordar l’inici del curs polític, especialment el Debat de Política General, que se celebrarà el dia 11 de setembre en Les Corts, però també els Pressupostos de la Generalitat per a 2019.

Sobre l’enfrontament sorgit entre càrrecs de Compromís i el PSPV a compte del suport donat a l’objectiu de dèficit i les critiques d’Oltra per la comissaria específica per a violència masclista que acollirà la Ciutat de la Justícia de València, han assenyalat que són qüestions que formen part de com es gestiona la pluralitat.

Puig i Oltra han parlat sobre la gestió de la pluralitat i la diversitat en el si del Consell, alguna cosa que fins ara ha funcionat bé i continua funcionant, segons les mateixes fonts.

La setmana passada, alts càrrecs de Compromís es van enfrontar públicament als del PSPV a compte del suport donat per Puig i el conseller socialista d’Hisenda, Vicent Soler, al Govern central en el Consell de Política Fiscal i Financera, després de l’abstenció de la Comunitat Valenciana en el celebrat al juliol.

També Oltra va criticar la presentació del projecte de comissaria específica per a violència masclista que acollirà pròximament la Ciutat de la Justícia de València, fet públic per la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en argumentar que s’havia dut a terme sense comunicar-li-ho a la Conselleria que ella dirigeix i és la competent en la matèria.

Des de llavors s’han succeït els comentaris creuats en xarxes socials i també en declaracions als mitjans entre responsables de tots dos partits, mentre l’altre signant del Pacte del Botànic, Podem, ha sol·licitat que es reunisca la seua comissió de seguiment al més prompte possible, cosa que des del PSPV prefereixen retardar fins a la tardor.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.