BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Puig presenta una inversió de més de 568 milions d’euros per a millorar la investigació en les universitats i la competitivitat de les pimes

– Una comissió de seguiment avaluarà els avanços de l’execució d’objectius
– Defensa que la comunitat sempre ha reivindicat la pertinença a Europa “sense barreres ni fronteres on les persones i les idees són el que ens uneix”

President_Feder
image-242598
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat el Programa Operatiu de Fons Feder de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que destina 568.024.839 € per a reactivar l’economia valenciana.

En concret, el president ha assenyalat que, en aquesta ocasió, les grans línies estratègiques dels fons Feder s’insereixen clarament en l’horitzó que persegueix la Comunitat Valenciana. “Estem molt interessats que l’horitzó 2020 d’Europa s’ancore bé en la comunitat i eixos tres grans objectius són que tinguem una societat del coneixement basada en la innovació i l’excel·lència en tots els sectors, que el progrés siga per a tots -i per a això és fonamental una regió pròspera, cohesionada i sense exclusions- i, en tercer lloc, que les estructures econòmiques estiguen basades en la sostenibilitat i en la protecció mediambiental”, ha explicat.

El cap del Consell ha indicat que el Programa Operatiu Feder 2014-2020 no és simplement “una transferència de fons, sinó que exigeix a tots -agents econòmics i Administració- un paper actiu en la seua implementació”. Per això, ha destacat la creació d’un comité de seguiment que està compost per representants de la Comissió Europea, l’Administració de l’Estat i la Generalitat Valenciana, així com agents socials. Aquest comité és un instrument que examina l’execució del programa, els avanços en la consecució dels objectius i les possibles modificacions que poden afectar-lo.

Puig ha assegurat que el comité de seguiment que es constituirà “suposa una garantia”, però exigeix també “la participació d’organitzacions socials, empresarials, i de tots els àmbits, des de la protecció ambiental, la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació”.

En aquest sentit, ha assegurat que, per al seu bon funcionament, és fonamental “la lleialtat institucional, la cogestió en la implementació i una avaluació crítica dels resultats”, i ha destacat que el nou horitzó són “els resultats, l’eficiència i l’eficàcia”.

D’altra banda, Ximo Puig ha recordat que “la comunitat ha estat sempre oberta a Europa, ha defensat sempre la pertinença a aquest espai continental sense barreres ni fronteres, en què les persones i les idees són el que ens uneix”.

A juí del president, les sigles Feder són la concreció de la Unió Europea. “Responen a la vocació de la Unió Europea de transcendir l’econòmic i entrar en la dimensió social i són la concreció dels valors de solidaritat, la cooperació, la interacció i la sinergia”. A més, ha recordat que “Europa ha de garantir el creixement, perquè sense creixement no és possible la redistribució”.

El president, al llarg de la seua intervenció, ha reconegut que tant la Comunitat Valenciana com Europa tenen en l’ocupació l’objectiu primordial. Per això, ha valorat molt positivament els Fons de Garantia Social que es transferiran a la comunitat per a dur a terme la iniciativa de garantia juvenil.

Feder 2014-2020

El Programa Operatiu Feder de la Comunitat Valenciana 2014-2020, aprovat per la Comissió Europea el 22 de juliol de 2015, és el document que determina l’estratègia i objectius de les actuacions de la Generalitat cofinanciables al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), per al període de programació 2014-2020, així com les dotacions financeres programades per a aquests objectius.

L’assignació financera i les negociacions realitzades per l’Estat en el marc de l’Acord d’Associació per a Espanya, l’Ajuda Feder, dins del Programa Operatiu Feder Comunitat Valenciana, representa 568.024.839 €, per això la inversió total que es realitzarà en el marc d’aquest programa operatiu en la nostra comunitat és d’1.136.049.678 €.

Els fons europeus es distribueixen en els objectius temàtics següents: potenciar la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació (163.450.000 €), millorar l’ús i la qualitat i l’accés de les tecnologies de la informació i les comunicacions (139.260.000 €), millorar la competitivitat de les pime (111.720.000 €), afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors (68.500.000 €), conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos (58.380.000€) i assistència tècnica (26.714.839 €).

La concentració temàtica per a aquests fons, establida per la Comissió Europea, ha determinat que el 80% dels recursos FEDER han d’assignar-se als quatre primers eixos o objectius temàtics del programa operatiu, especialitzats en el desenvolupament d’infraestructures i serveis d’I+D+i, foment de l’ús de les TIC, desenvolupament de l’emprenedoria en el teixit empresarial valencià i reducció dels nivells de CO2, per mitjà d’una millora de l’eficiència energètica.

L’execució d’aquest programa en la nostra comunitat contribuirà a la millora de la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació en les nostres universitats, serveis públics i empreses, al desenvolupament i implementació d’una Agenda Digital Valenciana, a la millora de la competitivitat de les pime i regeneració del teixit empresarial, al desenvolupament d’una economia més sostenible i a conservar i protegir el medi ambient, tot això amb els efectes econòmics i de dinamització del mercat laboral que acompanyaran el desenvolupament tecnològic de la regió.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.