Rafa Simó anuncia el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per a juny de 2016

FORO MOVILIDAD
image-244955
El regidor explica que el diagnòstic global de la ciutat en matèria de mobilitat s’incorporarà al Pla General d’Ordenació Urbana

El regidor d’Ordenació del Territori i Mobilitat, Rafa Simó, ha anunciat que Castelló explicarà al juny de 2016 amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que permetrà marcar les línies estratègiques en aquest àmbit per als pròxims anys. Simó va explicar el dijous en el Fòrum de Mobilitat els passos seguits fins al moment i la resta de tramitació prevista, inclosa les fases de participació ciutadana, per a dissenyar aquest pla. “Una vegada que s’adjudique la redacció del Pla, la consultoria contractada tindrà un període de quatre mesos per a treballar en el diagnòstic de la ciutat en transport urbà, carrils bici, peatonalitzacions, transport de mercaderies, senyalització, paisatge, etcètera”, ha explicat Simó.

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que s’ha licitat per 60.000 euros i es preveu adjudicar en un termini de tres setmanes, “incorporarà altres plans específics com el pla director de bicicleta, el de potenciació del transport públic, el d’accessibilitat per als vianants, el pla viari, el d’aparcament, el pla de vehicles pesats, distribució urbana de mercaderies i càrrega i descarta i el de seguretat vial. “Abans de l’aprovació definitiva, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible es portarà al Fòrum de Mobilitat i s’exposarà al públic per a fomentar la participació ciutadana i que es puguen presentar al·legacions i propostes”, ha subratllat Simó.

De fet, el regidor de Mobilitat ja va anunciar durant la reunió que l’esborrany del Pla Director de la Bicicleta es tornarà a passar pel Fòrum de Mobilitat perquè els nous integrants puguen elevar les seues propostes. Simó ha insistit “en la necessitat que el Fòrum de Mobilitat siga un fòrum obert, dialogant i en el qual es puguen analitzar i debatre propostes amb criteris tècnics amb l’objectiu d’avançar cap a una mobilitat sostenible en la qual prevalga el transport públic i l’ús de la bicicleta”, va sostenir en la reunió.

“És important que cerquem solucions als problemes que té Castelló en matèria de mobilitat per a després avançar en temes d’àmbit metropolitana”, va defensar l’edil Rafa Simó. “I que ho fem des de la participació”, va insistir. El pròxim Fòrum de Mobilitat es convocarà al novembre. El regidor de Mobilitat també va reiterar la importància d’aquest Pla de Mobilitat Urbana Sostenible “que s’incorporarà al nou pla d’ordenació urbana en el qual ja estem treballant des del Govern municipal en col·laboració estreta amb la Conselleria”.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.